ABD'nin 11 Eylül'de uğradığı saldırı ardından Ortadoğu'yu, Kafkasları, Afrika'yı yeniden dizayn için önce Afganistan'ı, Irak'ı, ardından Mısır ve Libya'yı şimdi de Suriye ve İran'ı sarstığı, Rusya'yı kendi soydaşlarıyla karşı karşıya getirtip, yeniden savaşa soktuğu, Çin'in bulunduğu bölgeye savaş gemileri gönderip gerdiği dünya da bulunan Türkiye'yi 1980 yılının 12 Eylül'ünün 12'sinde yaptırdığı ihtilalden bugüne kadar yeniden dizayn ettiğini bilir misiniz?

11 Eylül 1980 günün akşamına kadar kanın gövdeyi götürdüğü bir ülkede, cuntacı askerlere demokrasiye ara verdirip, ihtilal yaptıran ve 12 Eylül sabahı sanki onca insan ölmemiş, onca olay yaşanmamış gibi hayatın bugüne kadar devam ettiği Türkiye'de o günden bugüne kadar dizayn devam ediyor.

AK Parti iktidarı tarafından yargılanacağı söylenen ve dünyada örneği, benzeri görülmeyen ama birilerinin Türk usulü adını taktığı başkanlık için yapılan Anayasa Referandumunun sloganının üzerine kurulan Evren'in başını çektiği cuntacılar önce solcuların omurga kemiğini kırdılar.

Toplumun büyük bölümünü de susturan cuntacılar bunun hemen ardından yine cuntacıların aracılığı ile önce ANAP sonrasında iktidara getirdikleriyle  Türkiye'yi ABD'nin ve dünyayı sömüren kapitalistlere açık pazar yapmak için önce babam gibi onca insanı hapislere tıkıp, sürgün ettiler, kimini işkence ile kimini Göleli Cemil Kırbayır gibi ortadan kaldırdılar.

Büyük bölümü solcu olan insanları susturanlar sonra da ülkenin fabrikalarına saldırdılar, kimini kapattırıp, kimini özelleştirme yoluyla ele geçirdiler.

Sendikaları sağlaştırıp, sağırlaştırdıktan sonra  solcu, sağcı, dinci, ilerici, gerici isimi taktıkları herkesi ele geçirdikleri basın aracılığıyla devlet düşmanı ilan ettirip, muhalefeti bitirdiler.

Ve bugünkü iktidar gibi 10 yıllarca bize demokrasi oyunu oynayıp, hepimizi dizayn ettirdiler.

Ama 400 yıl iktidar olan Nemrut, evlenmeyip 70 yıl koltuğu yakınları dahil kimseye bırakmayan yani 70 yıl 214 günlük saltanatı ile Kraliçe Victoria'nın saltanatını geride bırakarak Birleşik Krallık'ın en uzun süre tahtta kalan hükümdarı, Fransa Kralı XIV. Louis'den sonra dünyanın en uzun süre tahtta kalan hükümdarı ve tarihte en uzun süre hüküm süren  kraliçe II. Elizabeth'e  olduğu gibi bu dünya cuntacılara da kalmazken dizayn edildi denen insanlık hep hak, adalet, hukuk ve özgür bir dünya için yaşadı, yaşattı, yaşayacak..