Gazeteci Emek- AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, BAE tepkisi sonrası partisiyle yaşadığı gerilimin ardından görevden alındı. Özkan'ın yerine TBMM Adalet Komisyonu Başkanı AKP Bartın milletvekili Yılmaz Tunç getirildi.

 

 

 

Yeni Şafak yazarı ve eski AKP milletvekili Mehmet Metiner’in kurucu genel başkanı olduğu, Demokrasi ve Birlik Derneği resmen kuruldu. Metiner, "Hedef kitlesi Kürtler olan bir dernek olacağız” dedi.

 

 

GÜNÜN ÖZETİ 

 

İYİ Partili Subaşı: 'Kürt sorunu yok, biz kardeşiz' diyerek çözemezsiniz

 

İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, Kürt sorununa ilişkin "Toplumun bir kesimi “sorunum var” diyorsa, bu sorunun tartışılması, konuşulması gerekir." dedi. 

 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

 

 

 

 

BAE'ye ilişkin açıklamaları AKP'de kriz yaratmıştı; Cahit Özkan görevden alındı 

 

Birleşik Arap Emirlikleri'ne ilişkin açıklamaları tepki çeken AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, görevden alındı.  Özkan'ın yerine TBMM Adalet Komisyonu Başkanı AKP Bartın milletvekili Yılmaz Tunç getirildi.

 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

 

 

 

 

Ayhan Bilgen’den “15 Temmuz’da HDP, CHP işbirliği halindeydi” haberine yalanlama

 

 

Türkiye'nin Sesi Partisi Genel Başkanı Ayhan Bilgen,HDP ile CHP arasında “dokunulmazlıkların kaldırılması”na ilişkin dikkat çeken bir iddiada bulundu. Bilgen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “15 Temmuz’da HDP, CHP işbirliği halindeydi” haberini de yalanladı.

 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

 

 

 

 

The Guardian'dan 'NATO' analizi: Erdoğan'ın İsveç'e NATO tepkisi seçime hazırlık 

 

The Guardian gazetesi, Erdoğan'ın zorlu bir seçim sürecine gireceği bu nedenle İsveç'in NATO üyeliğine karşı çıkarak Türkiye'de milliyetçi oyları harekete geçirmeye çalıştığını yazdı. 

 

 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

 

 

 

 

Mehmet Metiner: Hedef kitlesi Kürtler olan bir dernek olacağız

 

 

Yeni Şafak yazarı Mehmet Metiner, Demokrasi ve Birlik Derneği’ni kurdu. Metiner “Türk kardeşlerimizle beraber ama hedef kitlesi Kürtler olan bir dernek olacağız” dedi.

 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

 

 

 

 

 

Cinsel istismardan yargılanan imamdan mahkeme savunması: 15 Temmuz'da sela okudum

 

Diyarbakır'da 9 yaşındaki erkek çocuğuna camide cinsel istismarda bulunduğu iddiası ile tutuklanan Hisami Cami İmamı Kadri Ö, mahkemede yaptığı savunmada, "15 Temmuz darbe girişimi sonrası camide sela okuduğum için bu olaylar başıma geldi" dedi. 

 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

 

 

 

 

 

 

Kılıçdaroğlu'nu ziyaret eden AKP'li isim görevden alındı

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret eden AKP Bursa İl Gençlik Kolları yöneticisi Mehmet Aykin, görevinden alındı.

 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

 

Editör: TE Bilişim