Gazete Emek- Bugünün öne çıkan gündem başlıkları şu şekilde; 



 

 HDK Ekoloji Meclisi, 4-5 Haziran’da İstanbul’da gerçekleştireceği “Uluslararası Halkların İklim Konferansı” öncesi HDK Genel merkez binasında basın toplantısı düzenleyecek. (12.00)

 



 

 Ankara, İstanbul ve Mersin’de, Mahir Çayan ve arkadaşları için anma etkinlikleri düzenlenecek. (12.30)

 

İYİ Parti'nin TBMM grup toplantısı gerçekleştirilecek.



 

 HDP Çocuk Komisyonu, artan çocuk ölümleri ve çocuklara yönelik saldırılara ilişkin Meclis'te basın toplantısı düzenleyecek. (12.30)

 



 

 SES Eş Genel Başkanı Selma Atabey ve eski eş genel başkan ve MYK üyeleri hakkında açılan davaya ilişkin sendikanın genel merkezinde basın toplantısı düzenlenecek. (12.30)

 


 

 ÖHD İstanbul Şubesi Emek Komisyonu, salgın dönemi boyunca sağlıkçıların yaşadıkları sorunlara dair tutukları raporu dernek binalarında açıklayacak. (12.30)

 




 

Eğitim Sen yöneticisi Arzu Koç'un yargılandığı dava, Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (10.00-17.00)

 


 

 DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, TJA ve HDP'liler, tecride ilişkin MED TUHAD-FED'de basın toplantısı düzenleyecek. (11.00) 

 



 

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısına ilişkin gelişmeler 34. gününde takip ediliyor.  




 

 Hasta ve infazı yakılan tutuklu ailelerinin, Van ve İzmir’de başlattığı Adalet Nöbeti devam ediyor. (13.00-16.00)



 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan'ın Hive şehrini ve kentteki İçan Kale bölgesini ziyaret edecek, onuruna verilecek akşam yemeğine katılacak. (Hive)




 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Alaşehir Belediyesini, Sarıgöl'de tarım işçisi kadınları, Salihli 67-70 No'lu Taşıyıcılar Kooperatifini ziyaret edecek, Çiftçi ve Muhtarlar Buluşması ile Turgutlu Belediyesi kreş ve taziyeevi temel atma törenine katılacak. (Manisa/10.45-16.00)





 

 Genel Kurulda, Milletvekili Seçimi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine devam edilecek.



 

 Plan ve Bütçe Komisyonunda, Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanunu'nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun İle Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı KHK'de Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmelerine devam edilecek. (TBMM/10.30/14.00/14.00/10.30)


 

TÜİK, mart ayı ekonomik güven endeksi ile 1990-2020 dönemi organize sanayi bölgeleri su, atık su ve atık istatistiklerini açıklayacak. (Ankara/10.00)


 

Editör: TE Bilişim