Gazete Emek- Bugünün öne çıkan gündem başlıkları şu şekilde; 

İstanbul, İzmir ve Ankara’da Gezi direnişinin yıl dönümüne ilişkin yürüyüş ve açıklama yapılacak.

HDP'li siyasetçiler hakkında açılan Kobane Davası’nın 13’üncü duruşması Sincan Cezaevi Kampüsü’nde devam edecek. (10.00)

Cumartesi Anneleri, İHD ve TİHV, gözaltında kaybedilen Fehmi Tosun’un dosyayı ile ilgili yeniden yargılama yapılması için Küçükçekmece Adliyesi önünde açıklama yapacak. (13.30) 

 MHP, CHP ve HDP'nin grup toplantıları düzenlenecek. (10.45/12.45)

TBMM KİT Komisyonunda, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü ile Türk Sudan Uluslararası Tarım ve Hayvancılık AŞ'nin hesapları incelenecek. (14.30/16.00/17.30)

 TÜİK, Türkiye ekonomisine ilişkin ilk çeyrek büyüme rakamlarını, nisan ayı dış ticaret istatistikleri ile hizmet üretici fiyat endeksini açıklayacak. (Ankara/10.00)

Kapatılan Özgür Gündem gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Eren Keskin ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Reyhan Çapan’ın “5187 sayılı Basın Kanunu’na muhalefet etmek” suçlamasıyla yeniden yargılandıkları davanın beşinci duruşması İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesinde, saat 13:30’da görülecek

Birgün Gazetesi Spor Editörü Eren Tutel’in “kamu görevlisine hakaret” suçlamasıyla yargılandığı davanın üçüncü duruşması İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesinde, saat 09:55’te görülecek. 

Gazeteci Barış Barıştıran’ın “terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla yeniden yargılandığı davanın üçüncü duruşması Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesinde, saat 10:00’da görülecek. 

 AB Liderler Zirvesi'nin ikinci gün oturumları yapılacak. (Brüksel)

Editör: TE Bilişim