Gazete Emek- Çatalca Pazarı'nda alışveriş yaparken tartıştığı bir kadının şikayeti üzerine gözaltına alınan 63 yaşındaki Dürdane Ö, geceyi karakolda geçirdikten sonra savcılığa sevk edildi.

Yarkadaş'ın attığı tweetler şu şekilde: 

İstanbul Çatalca'da pazar alışverişi yaparken çıkan tartışmada Erdoğan ve AKP'yi eleştiren 63 yaşındaki Dürdane Ö., kendisini şikayet eden bir kadının ihbarı üzerine, misafirliğe gittiği bir arkadaşının evinden jandarma tarafından gözaltına alındı. Dürdane Ö., şu an gözaltında..

Çatalca Savcısı, 63 yaşındaki Dürdane Hanım hakkında gözaltı talimatı verdirtmiş... Oysa ki; istese beş dakikada ifadesini alır ve olayı açıklığa kavuştururdu. Bir hanımefendi, iktidarı eleştirdi diye jandarma karakolunda sabaha kadar bekletilecek. Sanki cinayet işlendi! Ayıp!

Dürdane Hanım, savcılığa sevk edildi. Dürdane Ö, avukatı Ozan Büyük'e şunları söyledi:

"Pazarda tartıştığım bir kadına 'Millet açlıktan ölüyor, utanmadan hala AKP'ye oy veriyorsunuz' dedim. İddia edildiği üzere kimseye küfretmedim, iftiraya uğradım. Küfür edecek kadar cahil değilim. Niye küfür edeyim? Küfür edince elime ne geçecek? İftiraya uğradım..."

Dürdane Hanım, kalorifer yanmadığı için gece hücrede üşüdüğünü de aktardı. 63 yaşındaki kadın, biraz sonra savcıya ifade verecek.


Barış Yarkadaş, son olarak Twitter hesabından Dürdane Ö, isimli vatandaşın savcılığa sevk edildiğini aktardı. Yarkadaş'ın son tweetleri şöyle: 

Dürdane Hanım, savcılığa sevk edildi. Dürdane Ö, avukatı Ozan Büyük'e şunları söyledi: "Pazarda tartıştığım bir kadına 'Millet açlıktan ölüyor, utanmadan hala AKP'ye oy veriyorsunuz' dedim. İddia edildiği üzere kimseye küfretmedim, iftiraya uğradım. Küfür edecek kadar cahil değilim. Niye küfür edeyim? Küfür edince elime ne geçecek? İftiraya uğradım..." Dürdane Hanım, kalorifer yanmadığı için gece hücrede üşüdüğünü de aktardı. 63 yaşındaki kadın, biraz sonra savcıya ifade verecek.

Editör: TE Bilişim