Gazete Emek- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, açıklama yaptı. Yanık, "Çocuk istismarı, çocuğa yönelik istismar vakaları siyasetin konusu değildir. Bunlar son derece insani ve her zeminde, her toplumda karşılaşılabilecek meseleler" dedi.

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi, Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'in geçen ay yaptığı açıklamaların tam tersine dönerek, yeniden yaş koşulu gündeme geldi. TRT Haber'in AKP kaynaklarına dayandırdığı habere göre cumhurbaşkanlığında yapılan toplantıda, kadınlarda 48 ya da 50, erkeklerde 50 ya da 52 yaş şartı getirilmesi konusunda prensip kararına varıldı.

GÜNÜN ÖZETİ

İddia: “EYT kadınlarda 50, erkeklerde 52 yaşa dönüyor”

Gazeteci Barış Yarkadaş, EYT çalışmalarına ilişkin "Edindiğim bilgiye göre Sayın Vedat Bilgin'in yaş sınırı olmadan 5 bin iş gününü dolduran çalışanların gerekli şartları yerine getirip emekli olması yönündeydi" dedi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN


 

Çırağan Sarayı'nın otel bölümünde yangın çıktı

İstanbul Beşiktaş'ta Çırağan Sarayı'nın otel bölümünde yangın çıktı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN


 

Karamollaoğlu'ndan istismara yönelik açıklama: Meselenin üzerine önyargılarla gidiliyor

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu ‘tarikatta çocuk istismarı’yla ilgili önyargılarla hareket edildiğini söyleyerek "Diyanet'in açıklaması da bu noktada. İslam rıza göstermez" dedi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Bakan Yanık'tan ‘istismar’ açıklaması: “Bunlar son derece insani, istismar vakaları siyasetin konusu değil”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, açıklama yaptı. Yanık, "Çocuk istismarı, çocuğa yönelik istismar vakaları siyasetin konusu değildir. Bunlar son derece insani ve her zeminde, her toplumda karşılaşılabilecek meseleler" dedi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN


 

CHP'den asgari ücret önerisi: 10 bin 128 TL

CHP'li Ağbaba, partisinin asgari ücret teklifini 10 bin 128 TL olarak açıkladı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

DİSK AYM’nin 1 Mayıs kararını AİHM'e taşıyacak

DİSK, AYM tarafından reddedilen ve ihlal olmadığı belirtilen 1 Mayıs kararını AİHM'e taşıyacak.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Kalay ustası Şahin: Kalay ustalarının yetişeceğine inanıyorum

Tarihi milattan önce 3000'li yıllara dayanan ve kadim mesleklerden biri olan Kalaycılık bu yüzyılda yok olma tehlikesi ile yüz yüze. Fabrikasyon üretimi ile beraber bakır eşyanın yerini krom, çelik ve alüminyum alaşımlı mutfak ürünlerinin alması, ilginin azalması ve yeni jenerasyonun mesleğe ilgi duymaması bu mesleğin yok olmasını tetikleyen en başat sebeplerden.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN


 

İşten çıkarılan evde bakım işçileri Tunç Soyer'i protesto etti

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde işten çıkarılan işçiler, belediyenin İnsan Hakları Haftası nedeniyle düzenlediği etkinliğe giderek, Tunç Soyer'i protesto etti.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN


 

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nden çağrı: Demirtaş derhal tahliye edilmeli

Avrupa Konseyi, AİHM kararına rağmen tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tahliye edilmesi çağrısını tekrarladı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN


 

Editör: TE Bilişim