Gazete Emek- "Ama benim Kürt arkadaşlarım var"  ya da "ama benim Alevi arkadaşlarım var" cümleleri ne kadar irite edici rencide edici ötekileştirici ise Referandumda HDP ile aynı safta görünmemek için kılı kırk yalan söylemler eylemler arayan sözde muhalifler o derece rencide edici aslında. 


Unutulmamalı ki bu ülke de hâlâ umuttan söz edilebiliyor ise bunun tek nedeni;  HDP ve Sol Bileşenlerin gerçekçi duruşu ve mücadelesidir. 


15 yıllık ana muhalefetin yaptığı siyaset asla muhalefet değildir. Zira gelinen noktada gün gibi ortadadır bu ülkede muhalefeti HDP ve sol bileşenler yapıyor. 


Diğerleri sadece hava muhalefeti. "HAYIR" çok güçlü bir ihtimal olmasa 8 Haziran sabahından ders alan bu Iktidar Sahipleri bu denli tehditkar olmazlar. 


Korku dağlarına karşı mücadele ettiğimize inanın. Çünkü "HAYIR" çıkması santrasi yapılamayacak uzatma dakikasında atılan galibiyet golü misali telafisiz.

 
Çözülecekler, Emin olalım buna. Gayrısı yok artık.  Referandumdan "HAYIR" çıkmasının  Hayır'cılara bir faydası olmayacak algısını yaratmaya çalışan maaşlı kalemlere ya da mit beslemelerine inanmak baştan kaybetmekti. Ki kaybetmedik.

"HAYIR" demek bunlardan kurtulmanın en güçlü şekli ve sonuçları itibariyle Esas idi. En büyük korkuları;  yozlaşmışlık, çürümüşlük ve  boğazına kadar pisliğe batmışlık içinde iken süreyi biraz daha uzatamamak. 


En sonda olduklarının farkındalar artık. Kutuplaştırarak, Kamplaştırarak, Ötekileştirerek yarattıkları düşünemeyen, sorgulamayan, mutlak itaat eden, Mafyalaşan, Ganimetçi ruhlu neslin miadını doldurduğunun farkındalar. 

Bu anlayıştan yeni bir açılım beklemek çok akıllıca değil artık.  Kadına, Çocuğa özelde, insana genelde elindeki çift okey kadar değer vermeyi bilmeyen kahve bilimci seçmen tabanı ile gelebileceği nokta burasıdır. 


Ötesi HAYIR diyenlerin yaratacağı yepyeni  bir yaşam modelidir. 


İnançlara, Yaşam şekil, esas, tercih ve yönelimlerine, hayvanlara, çevreye  sevgi-saygı dolu, ötekileştirmeyen, kategorize etmeyen bizlerin  ve bunların  saltanatını yıkmasına ramak kalmıştır


Tek ihtiyacımız olan içimizdeki 7 Haziran ruhunu hatırlamak. 


Bunu zindanda olan, ekmeğinden geleceğinden edilen tüm Yoldaşlarımıza  borçluyuz. Unutursak kalbimiz kurusun. ödediğimiz tüm kayıplarımıza borçluyuz. 


İsteyen, hava muhalefeti seklindeki muhalefeti bülten tadıyla yapabilirler