Gazeteemek- Gerçekten insanın aklı almıyor. Amedspor ve İstanbulspor ligin son dört haftasına sadece iki puan farkla kafa kafaya giriyor ve Türkiye Futbol Federasyonu,(TFF) Amedspor'un Sivas'ta oynadığı maçı pazar günü, İstanbulspor'un Buca'da oynadığı maçı pazartesi günü oynatıyor.

Dünyanın hiçbir yerinde ligin son 4 haftasında birbiriyle yarışan iki takımın maçı farklı günlerde oynatılmaz. Bırakın farklı günleri, farklı saatlerde bile oynatılmaz. 

Acaba TFF'nin bu iki maçı farklı günlerde oynatmasının mazereti nedir?

Dahası, acaba bir mazeretleri var mıdır? 

Ondan da ötesi bir mazeret belirtme ihtiyacı duyuyorlar mıdır yoksa TFF artık bölge halkına karşı kendisini sorumlu bile hissetmemekte midir?

Amedspor çok büyük bir coğrafyanın lokomotif takımıdır ve taraftar kitlesi açısından belki de 4 büyüklerden sonra en çok taraftar potansiyeline sahip takımıdır. Hiç kimse böyle alenen Amedspor üzerine ayak oyunları kuramaz ve bölgenin siyasi ve bürokratik temsilcileri de böyle bir aymazlığa hiç bir şekilde sessiz kalamaz.

Bölgeyi ağırlıklı olarak temsil eden birinci parti durumundaki HDP başta olmak üzere AKP ve diğer partiler de Amedspor'a karşı uygulanan bu utanılası uygulamanın bir daha tekrarlanmaması için sesini en yüksek tondan yükseltmelidirler.

Bütün deplasman baskılarına, taşlanmalara, hatta otel bile verilmeme durumlarına kadar yaşadıkları olumsuzluklara bir de belediyenin, kayyımdan sonra kendilerine ayrılan bütçesini kullandırmayarak adeta maddi manevi linç edilen bir takımın bir de böyle haksız, hukuksuz ayak oyunlarıyla üzerine gidilmesi en hafif tabiriyle vicdansızlıktır.

Eski bir futbolcu olarak TFF'yi derhal bu uygulamayı neden yaptığıyla ilgili açıklama yapmaya ve haksız rekabet oluşturacak bu gibi haksız uygulamalara derhal son vermeye çağırıyorum.

Bu konuda gazeteemek olarak susmayacak ve konunun her platformda takipçisi olacağız.

[email protected]