Amedspor, bölgenin en çok inandığı takımların başında geliyor. Futbol'un sadece futbol olmadığı meselesi aslında Amedspor'da çok net vücut buluyor. Yıllardır Amedspor'un başına gelenler belkide dünyada başka hiçbir spor kulübünün başına gelmemiştir. 

Örneğin İspanya'da Barcelona şampiyon olduğunda çok rahatlıkla Katalan marşları söyleyebiliyor, katalan bayrakları ile sahada tur atabiliyor. İtalya'da İngiltere'de Fransa'da da benzer çok fazla görüntüye şahit olduk. Ama Türkiye'de Amedspor'a düşman kuvvetleri muamelesi yapılıyor. 


Hiçbir sahada ırkçı milliyetçi marşlar söylenmezken Amedspor maçlarında söyleniyor. Amedspor maçlarında rakip takımlar adeta "terörle mücadele" kapsamında maçlara çıkıyor. Bunların hepsine rağmen Amedspor 2. ligde başarılı bir performans gösterdi geçen sezon. Siyasi sorunların yanısıra, ekonomik sorunlar ve cezalarla da baş etmeye çalıştı. 


Geçtiğimiz sezon Diyarbakır'da bulunan Ticaret ve sanai odası dahil kentin önemli STK temsilcileri Amedspor'a destek için bir araya geldi. Ali Karakaş başkanlığındaki Amedspor'un 1 sezon gösterdiği mücadeleden sonra yönetim değişti. Eski başkanlardan Metin Kılavuz yeniden başkan oldu. Önceki Başkan Ali Karakaş da yönetimde yer aldı. Başkan Kılavuz, basın bir araya geldiği kahvaltılı toplantıda sportif başarıdan çok iddialı bahsetmedi. Ama kurumsal ve ekonomik başarının mutlaka olması gerektiğini söyledi. 

Tabi kadınların ve çocukların maçlara gelmesi için de özel ricada bulundu. Bundan sonra basın ile olan ilişkilerini de daha profesyonel bir sisteme oturtacaklarını söyledi. Bu konu benim için ve Diyarbakır'da bulunan diğer gazeteciler için oldukça hassas bir konu. Şimdiye kadar olan yönetimlerin basınla olan ilişkileri çok sağlıklı değildi. Özelikle yerel bazı basın mensuplarının Amedspor konusunda çok hoyratça davrandıklarını biliyoruz. Bizlerin de zaman zaman başkan ve yöneticilere ulaşmamız ancak uzun çabalar sonucu olabiliyor. 

Şimdiki yönetimin bu konuda ne kadar başarılı olabileceğiğini bekleyip göreceğiz. Önümüzdeki sezonda başlayacak olan maçların izlenmesi konusunda da basın mensuplarına karşı dikkatli ve hassas olunması gerekiyor. Akreditasyon konusunda başvuran gazetecilerin maçları rahat bir şekilde izleyebilmesi ve kitlelere ulaştırabilmesi için gerekli koşullar oluşturulmalıdır. Bunları önceden yazıyorum ki Amedspor yönetiminin de dikkat etmesi için. Diyarbakır'da bulunan STK temsilcileri ve ekonomi kurum, kuruluşlarının da artık Amedspor'a sahip çıkması gerekiyor. 

Amedspor bu kentin hatta bu bölgenin en önemli takımıdır. Onun için başarılı olabilmesi, iyi transferler yapabilmesi için herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Sonra Amedspor başarısız olduğunda niye başarısız oldu diye kimse dert yanmasın. Artık mevcut endüstriyel futbolda para çok önemlidir. Eğer kendi alt yapılarınıza yeterince önem vermiyorsanız ve alt yapınızdan iyi sporcular yetiştirmiyorsanız direk nakit paraya ihtiyacınız var demektir. Amedspor'un sadece erkek futbol takımı yok. Kadın futbol takımı ve amatör şubeleri de var. 

Amedspor'un özelikle kadın futbol takımı çok önemli başarılara imza attı. Her ne kadar erkek takıma gösterilen önemin yüzde 10'u bile gösterilmediyse de onlar büyük bir azimle önemli başarılara imza attılar. Bu dönem yönetimde Besra Ekinci gibi tecrübeli ve başarılı yönetcilerin yanısıra futbolu yeni bırakmış genç kadın yöneticiler de var. Fırsat verilmesi durumunda kadın takımlarının da Diyarbakır'ın gurur kaynakları olacağını düşünüyorum. 

Amedspor'un bütün branşlarını gelecek sezon çok yakından takip edeceğim. Bölgenin artık faşist takımların karteli olmaktan çıkması için kendi takımlarımızı desteklememiz gerekiyor. Sadece Amedspor da değil, Vanspor ve Cizrespor gibi bölgenin önemli diğer kulüplerine de bulundukları kent dinamikleri sahip çıkmalıdır. 

Amedspor'un yeni döneme ilişkin başlatacakları önemli bir de kampanya var; 'Amedspor sensin' diye. Bu kampanya ile birlikte SMS kampanyaları da yapılacak. Amedspor'un bulunduğu önemli ekonomik darboğazdan çıkması için kim elinden ne geliyorsa yapması gerekir. Amedspor'un da futbolcu ve teknik heyet seçiminde önceliği Diyarbakırlılar ve bölge sporcularına vermesi gerekir.