Gazeteemek- Bizler ne kadar inkar edersek edelim endüstriyel futbol çok ciddi bir kitle ulaşım aracı olmaya devam ediyor. Bu kadar ciddi kitlelerin bu kadar ciddi boyutlarda futbola ilgi duyması ve bu ilginin adeta toplumsal olaylar karşısında uyuşmaya varacak kadar kötü sonuçlar doğurması, endüstriyel futbolun belki tartışılması gerektiğini gösteriyor olabilir ama bunu tartışmak futbolun bu büyük kitleye ulaşmakta çok iyi bir araç olduğunu da inkar etmemiz gerektiği anlamına gelmiyor.

Bu girişi neden mi yaptım?

Çünkü, uzun yıllardır bir çok acı yaşamış ve halen acı yaşamakta olan Doğu ve Güneydoğu coğrafyasının sesini çok büyük kitlelere ulaştırmanın en iyi yollarından biri endüstriyel futbol olduğunu kör gözlere sokmak istedim de ondan yaptım!

Bu coğrafyalardan çıkacak ve en üst ligde oynayacak bir lokomotif futbol takımı bir anda bu coğrafyanın sesini dünyaya ulaştırabilir de artık bunu sağır kulaklar da duysun istedim de ondan yaptım!

Yıllardır bunu anlatmaya çalıştığım bölgenin önde gelenlerinin, bürokratlarının, siyasilerinin yakalarından tutup silkerken “duyun artık bunları, görün artık bunları” demek istedim de ondan yaptım!

İşte bahsettiğim bu lokomotif takım, tam da şimdilerde adeta küllerinden doğan Amedspor olabilir.

Şimdi tüm yapılması gereken, bu bölgelerde yaşayan antrenörlerin Amedspor Futbol Okulları açmalarının önünü açmak, Amedspor'un alt yapısını futbol akadesine dönüştürmek, futbol okullarından alınacak yıllık isim hakkı ücretleri ile hem akademiyi finanse etmek hem de futbol okullarından yetenekli oyuncular kazanmak. Yani kısacası Amedspor isminin altını doldurmak!

Amedspor gibi takımların başarısı aldıkları şampiyonluklarla ölçülmez. Böyle takımların başarısı halklarına ne kadar ses oldukları, ne kadar onurlu bir mücadele verdikleriyle ölçülür.

Amedspor muhteşem bir taraftar kitlesine sahip. Sosyal medyayı çok akıllıca ve iyi niyetle kullanan, teknolojiye, bilime açık bir “Direniş Taraftar Gurubu” kitelesi var. Genişlemeye önem veren bir kitle. Pankartlarını bile el emeğiyle hazırlayan, emekten yana olan bir kitle.

Şimdi meseleye tam da bu ruhla bakma zamanı.

Bu haftasonu Amedspor belki de Türkiye 1. Ligine çıkacak. Lige çıksa da çıkmasa da en zor şartlarda verdikleri mücadele ile zaten halkın gözünde şampiyon oldular. Sadece kesin olan bir şey var ki Amedspor isminin altı doldurulmadıkça şampiyon da olunsa bu sadece konjonktürel bir şampiyonluktur, Sadece günü kurtarmaktır.

Ligin son maçında bu güzel takıma tüm samimi duygularımla başarılar diliyor, yıllarca anlatılacak mücadeleleri karşısında saygıyla eğiliyorum.

[email protected]