Tam da bu noktada ulus olmak ve bir ulus bilincine sahip olmak bambaşka bir şeydir.

Güney Kürdistan’da birşeyler döndüğü kesindir. Kürt halkını savunacak güçler şuan büyük bir gaflet içerisindeler. Ne yaptığını bilmeyen bir yönetim anlayışı ortada maalesef. 

Güney Kürdistan yetkililerinden herhangi biri çıkıp bir açıklama yapmaktan acizler. Yaşanan durumun bir teslimiyet olduğu apaçık ortadır. 

Kürt halkını ve topraklarını tek kurşun atmadan Irak askerlerine ve Haşdi Şabi teröristlerine teslim etmek vatana ihanettir. 

Bu toprakları savunacak Peşmergeler kameranın kadrajında ağızında sakız, gözünde güneş gözlüğü, kulağında telefon, gevrek gevrek boy göstereceklerine bir Ordu’da olması gereken disipline sahip olmaları lazım. 

Açık ve net anlaşıldı ki Güney Kürdistan'daki Peşmerge’nin içine düştüğü durum utanılacak bir durumdur. Düne kadar Musul gibi 3 milyonluk bir şehri nasıl bin kişilik İŞİD’liye teslim ettiyseler şimdi aynı teslimiyeti Peşmerge yaptı. 

Aylardır Kürt halkının duygularıyla oynadılar. Bırakın bağımsız bir devlet olmayı bu anlayış,kendi aşiretini yönetemez. Savasacak hiç bir fikri olmayanlar bağımsızlık kelimesini ağızına bile almasınlar. 

Ulusal birliğe büyük bir darbe vuruldu. Ama umutsuzluk Kürt halkının seçeneği olmamalıdır. 

Bu halkın onuru ve Şeref’i için direnen on binlerce gencin olduğu da bilinmelidir. Bu durumdan Kürt halkı umarım büyük dersler çıkarır.