Gazete Emek- IŞİD’in Kobanê’ye yönelik saldırıları üzerine 6-8 Ekim 2014’te gerçekleşen protesto eylemleri gerekçe gösterilerek aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski eş genel başkanları, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin de bulunduğu 21’i tutuklu 108 ismin yargılandığı Kobanê Davası’nın 14’üncü duruşması, 2’nci gününde Sincan Cezaevi Kampüsü’nde devam etti.

Duruşmaya, mahkemenin bir önceki oturumda kurduğu karar üzerine hasta tutuklu Kürt siyasetçi Aysel Tuğluk, tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Kandıra Cezaevi'nden duruşmaya bağlanan Tuğluk'a, avukatları refakat etti.

“SAVUNMAMI SONRA YAPACAĞIM”

MA’daki habere göre, Tuğluk, konuşmakta ve mahkeme başkanının sorularını algılamakta zorluk çekti. Mahkeme başkanı Tuğluk’a geçmişte röportaj verdiği bazı haber içeriklerini sordu.

Tuğluk, “Benim özel bir durumum var. Hasta olduğum için kendimi ifade edemiyorum. Bu hastalıktan dolayı savunmamı daha sonra yapacağım” dedi. 

Avukat Kenan Maçoğlu, Tuğluk hakkında yeni bir rapor geleceğini belirterek, savunma yapamayacak durumda olduğunu belirtti.

Tuğluk, duruşmayı biraz takip ettikten sonra ayrılmak istediğini söyledi. Bu sırada salonda bulunan siyasetçiler Tuğluk'la sohbet etti. Siyasetçilerin ne söylediğini algılamakta güçlük çeken Tuğluk'a, söylenenleri HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ aktardı. "Nasılsın" diye soran siyasetçilere yanıt vermeyen Tuğluk'a Kışanak’ın, “Sen de onlara ‘nasılsın’ de" sözleri dikkat çekti.

Tuğluk, SEGBİS odasında duruşmayı izlerken, duruşma Yüksekdağ'ın savunmasıyla devam etti. 


 

Editör: TE Bilişim