Gazete Emek-Irak Kürdistan Bölgesi'nde Bağımsızlık Referandumu'nda sağlanan birlik Kerkük'e yönelik Irak ordusu ve Heşdi Şabi'nin saldırısı ile yerle bir olmuştu. Mesud Barzani'nin istifası ile önemli görevleri devralan Neçirvan Barzani bir kez daha ortak bir noktada buluşmak için diğer Kürdistan partileri ile görüştü. 

Süleymaniye’de Goran, KYB ve Sosyalist Parti’yi ziyaret eden Başbakan Neçirvan Barzani, temel konularda hemfikir olduklarını söyledi.
 
Neçirvan Barzani, Kubad Talabani, Ulaştırma Bakanı Mewlud Bawemurad, Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi ve Başbakan Danışmanı Dılşad Şaban’dan oluşan heyet, bugün Süleymaniye’de temaslarda bulundu.
 
Değişim Hareketi (Goran), Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ve Kürdistan Sosyalist Demokrat Partisi’ni ziyaret eden Başbakan Barzani, görüşmeler sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Barzani, taraflarla “ikili yönetime karşıtlık, Bağdat’la diyalog ve birliktelik” konularında hemfikir olduklarını dile getirdi.
 
Bugünkü toplantıların durum değerlendirmesiyle ilgili olduğunu belirtan Barzani, mevcut durumdan çıkış için iki öneri olduğunu, bunların en kısa zamanda seçim yapılması, ikincisinin de seçimlere kadar geçici bir hükümet kurulması olduğunu kaydetti.
 
Neçirvan Barzani, bütün tarafları ziyaret edeceklerini daha sonra da görüşmelerin sonuçlarını kamuoyuyla paylaşıp hükümet olarak karar vereceklerini belirtti.
 
Heyet ilk olarak dün başkent Erbil’de Kürdistan İslami Birlik’i (Yekgırtu) ziyaret etti.
 
Görüşmeden sonra Neçirvan Barzani Facebook hesabından yaptığı açıklamada, “Yekgırtu lideri Selahaddin Muhammed Behaeddin Hoca’yla verimli bir toplantı yaptık. Mevcut durum ve son gelişmeleri konuştuk. Durumun atlatılması için birliğe vurgu yaptık” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Rudaw

Editör: TE Bilişim