Gazete Emek-Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin eski Başkanı Mesud Barzani, Bağımsızlık Referandumu sonrasında yaşananlar ve Kerkük saldırıları ile birlikte görevi bıraktığını açıkladı. Barzani, daha önce açıklamalar yapmıştı ancak ilk defa bir röportaj verdi. 


Barzani, ABD'nin NPR medya kuruluşuna verdiği röportajında, 25 Eylül’de Kürdistan’da yapılan bağımsızlık referandumu kararından pişmanlık duymadığını belirterek, “Kürdistan Bölgesi'ne karşı saldırı geçekleştireceğini beklemiyorduk” dedi.

Başkan Mesud Barzani bağımsızlık referandumun sonra ilk kez verdiği röportajla 25 Eylül’de Kürdistan’da yapılan bağımsızlık referandumu ve sonrasında yaşanan gelişmelere dair önemli açıklamalarda bulundu. Röportajı yapan gazeteci Jane Arraf, sosyal medya hesabından Başkan Barzani’nin açıklamalarının bazı satır başlarını paylaştı.

Yapılan paylaşımlarda şu ifadelere yer verildi:

"Kürdistan bağımsızlık referandumu sonrası Irak'ın Kürdistan'a saldırması karşısında ABD'nin Kürtlerle olan ilişkilerini göz önünde bulundurarak saldırılara izin vermemeliydi.

Rusya'nin referanduma karşı tavrı pozitifti. Referandum'dan sonra Irak'ın sınırları kapatma ihtimali olabilirdi. Ama Kürdistan Bölgesi'ne karşı saldırı geçekleştireceğini beklemiyorduk."

Kaynak: K24

Editör: TE Bilişim