Türkiye süper liginde şampiyon Başakşehir oldu. Başakşehir birkaç yıldır gerçekleştirdiği yapılanma ile oldukça başarılı sezonların sonunda ipi göğüslemeyi başardı. 

Her ne kadar Başakşehir'in başarısının politik bir nedeni olduğu belirtilse de ben çok fazla katılmıyorum. 

Türkiye'de arkasında politik güç almayan çok az kulüp vardır. Trabzonspor'un arkasında siyasi bir gücün olmadığını mı iddia ediyoruz? Peki Berat Albayrak ve Süleyman Soylu ile birlikte başka bakanların Trabzonspor'un şampiyonluğunu istediklerini belirten beyanlarını ne yapacağız. 

Beşiktaş'ın stadını kim yaptı? Galatasaray'ın yıllarca şampiyon olmasının arkasında yatan güç kim? 

Fenerbahçe'nin üst düzey yöneticilerinin ordu ile olan bağlantılarını kim inkar edebilir? Bunların hiçbiri siyasi değil mi? Hepsi de siyasi. Sadece Başakşehir'in bir medya ve taraftar gücü olmadığı için çok sırıttı. 

Türkiye'de yaprak kımıldasa bilin ki siyasi sebeplerdendir. Fenerbahçe'nin yıllardır şampiyon olamamasının sebebi siyasi saiklerdir. Fenerbahçe'nin Kemalist ve dincilere olan mesafesidir. Şike komplosu bu nedenledir. Aslında Fenerbahçe siyasi iktidara yakın durmayı kabul etseydi eğer son 20 yılın en çok şampiyon olan kulübü olurdu. Bunu hepimiz de biliyoruz. 

Geçen sene Başakşehir'in şampiyon yapılmayıp Galatasaray'ın şampiyon yapılmasının en önemli sebebi İstanbul seçimleridir. İstanbul'daki Galatasaray taraftarlarını kaybetmemek için son haftalarda bir manevra yapıp Başakşehir'in yerine Galatasaray şampiyon yapıldı. Tabi taraftara sorarsanız Galatasaray'ın başarısı. Ama öyle değil arkadaşlar. Vallahi billahi öyle değil.

 Bu sene de seçim olsaydı yine Başakşehir şampiyon yapılmazdı. Buna kimse de itiraz etmezdi geçen sene olduğu gibi. Türkiye'de her sektörün altında ekonomik ve siyasi saikler yatıyor. Siyasi olmayan hiçbir alan kalmadı.

 Hiçbir başarı ve başarısızlık profesyonel sebeplerden değildir. Bunları bilirseniz daha çok keyif alırsınız. En azından benim gibi gider Avrupa'nın kaliteli liglerini izlersiniz.