Gazete Emek- 17 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun ilk duruşması 18 Temmuz’a ertelendi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, altı yıl önce sosyal medyadan yaptığı paylaşımlar gerekçe gösterilerek hakkında açılan davada hakim karşısına çıktı.

“Cumhurbaşkanına hakaret”, “Türkiye Cumhuriyeti devletini alenen aşağılamak”, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek”, “kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret” ve “terör örgütü propagandası yapmak” suçlarından yargılanan Kaftancıoğlu’nun ilk duruşması İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

17 yıla kadar hapsi istenen Kaftancıoğlu’nun duruşmasına sadece avukatlar, milletvekilleri ve sarı basın kartı sahibi basın mensupları alındı.

Duruşmada söz alan Kaftancıoğlu, “Seçim sürecinde avukatlarımla dahi görüşemedim. O nedenle savunmamı sonra yapmak istiyorum” dedi ve mahkeme heyetininden savunma yapmak için ek süre talep etti. Mahkeme heyeti ise bu talebi reddetti.

Kaftancıoğlu’nun avukatları savunma hakkının kısıtlandığını belirterek reddi hakim talep etti.

Ancak mahkeme başkanı, müşteki olan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatına söz verdi.

Kaftancıoğlu’nun avukatları ise mahkeme başkanının reddi hakim talebini değerlendirmeden müştekilere söz vererek usul hatası yaptığını belirtti ve duruma tepki gösterdi.

Davaya katılma talebi olan Erdoğan’ın avukatlarının da aralarında yer aldığı kişilerin katılma talebini kabul eden mahkeme heyeti, Kaftancıoğlu’na savunma yapması için de süre verdi.

Mahkeme, duruşmayı 18 Temmuz’a erteledi.

Duruşma öncesi

Duruşma öncesinde CHP’nin Hukuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek bir açıklama yaparak, şunları dile getirdi:

“Sayın Canan Kaftancıoğlu’nun dosyasında 6 yıl önce paylaşılmış sosyal medya mesajları var, kurgulanmış iddialar var. İstanbul’un ilk kadın il başkanı olarak güçlü bir siyasetçi güçlü bir kadın olarak İstanbul’un 25 yıl sonra kazanılmasında büyük pay sahibi olan Canan Kaftancıoğlu’ndan intikam mı almak istiyorsunuz? Kazandık da onun için mi bu dava? Kimse unutmasın, bu davalar muhalefet ve CHP’nin geri adım atmasın bırakın, hak, hukuk ve adalet mücadelesinde bize güç katmaktadır.”

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim