Gazete Emek- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin eski basın danışmanı gazeteci Metin Özkan’ın bir kadının çantasından para aldığı görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından TV 100’deki programdan çıkarıldığı öğrenildi. Özkan görüntüler için “montaj” demişti.

Gazeteci Metin Özkan’ın bir kadının çantasından aldığı iddia edilen görüntüler Yeniçağ internet sitesi tarafından yayınlandı. Özkan’ın bir restoranda Ufuk Enginler isimli kadının çantasından 700 dolar para aldığı iddia edildi. Odatv’ye açıklama yapan Özkan görüntülerin montaj olduğunu iddia ederek, “Montaj işleri. Böyle bir şey yok. Ortada bir şey yok. Bir insan bu kadar mı kolay harcanır. Böyle bir şeyi kabul edemem” demişti.

Medyakoridoru’nun haberine göre ise aynı zamanda TV100’de yayınlanan “Sağlı Sollu” adlı programda yorumculuk yapan Özkan’ın program kadrosundan çıkarılmasına karar verildi.

Fazıl Say, cumhurbaşkanı adayını açıkladı

"HEDEF HALİNE GETİRİLDİĞİM" 

Görüntülerin gerçek dışı olduğunu belirten ve aldığı tehditlerin bir sonuç olduğunu öne süren Özkan'ın sosyal medyadan yaptığı açıklama şu şekilde oldu:

"İtibar Suikasti için Basın Açıklaması: Meslekte yıllardır gerek sahada gerekse masa başında inandığım değerler üzerine mücadeleler verdim. Bu mücadelede temel hedefim Ülküme, Devletime ve Hükümetine sadakatle hizmet ve onurlu bir insan olma çabasıydı.

Fakat mesleğimin başından beri sürekli olarak çeşitli çevreler tarafından hedef haline getirildim.

‘OLAYDA GÖRÜNTÜLERDE BÜTÜNÜ İLE YALANDIR’

Bu doğrultuda yaptığım açıklamalar, siyasi faaliyetlerim, köşe yazılarım, görüşlerim dolayısıyla hakaret ve tehditlere maruz kaldım. Hakkımda gerçek dışı haberler yazıldı ve konuşuldu. Dün olduğu gibi bugün de devletime düşman bazı kirli eller tarafından oluşturulmuş ve kurgulanmış görüntüler siz değerli kamuoyuna sunuldu.

Öncelikle bilmenizi isterim ki olayda görüntülerde bütünü ile yalandır. Nitekim gerek yurt içi, gerekse yurt dışından Emniyet Müdürlüğüne de vermiş olduğum telefon numaraları ve fake hesaplar üzerinden İtibar Suikastine uğrayacağım yönünde uzun zamandır tehditler almaktayım.

Metin Özkan'ın çantasından parasını aldığı öne sürülen kadın konuştu

‘ALDIĞIM TEHDİTLERİN NETİCESİDİR’

Bugün bazı isimsiz sosyal medya hesapları vasıtası ile medyaya servis edilmiş olan hakkımdaki gerçek dışı görüntüler de aldığım tehditlerin neticesidir. Değerli Kamuoyu Mensupları: Özellikle kirli amaçlar için tarafımın odak olarak seçildiği bu görüntülerin ne amaçla yapıldığı izlendiği vakit failleri de bulunacaktır.

Faili belli olan suçun sorumluları kurgulanmış görüntüleri servis eden, yorumlayan ve paylaşanlardır. Tüm sorumlular hakkında yasal süreçleri sonuna kadar takip edeceğimi kamuoyunun bilgisine sunarım.

‘NEDEN SUSMUŞLAR BU GÜNE KADAR’

Kamuoyuna açıklamamdır; Ben Böyle Bir Kahpeliği Bekliyordum. Etrafımda 10 kişi ve onlarca kamera var. Hepimiz ayaktayız Sözü edilen kadın ise videoda görüldüğü gibi hemen sağ yanımda. Ve ben bu kadar insanın gözü önünde elimle koymuş gibi çantadan 700 dolar almışım. Ve hemen sonra kadın görünüyor, üstünü giyip gidiyor. Dedim ya bu kahpeliği bekliyordum. Üç ay önce sahibi de arkadaşım olan o restoranda ben o parayı almışsam kimse neden şikayetçi olmamış. Ve neden susmuşlar bu güne kadar.

‘YARGI ÖNÜNDE HESABI MUTLAKA SORULACAK’

Akıl yahu, ben her gün ekranlardayım. Allah aşkına bu kadar göz önünde olan bir insan restoranda o kadar kamera önünde çantadan para mı alır. Ne diyeyim kahpeliğin bu kadarı. Ama kimse merak etmesin. Bu Kahpeliği yapanlardan Yargı önünde hesabı mutlaka sorulacaktır."



 

Kaynak: Artı Gerçek 

Editör: TE Bilişim