Gazete Emek- Datça Mesudiye Mahallesi, Kocadağ’daki askeri radar üssünün bulunduğu yerin hemen altında henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanları görenler durumu itfaiyeye haber verdi. Rüzgarın etkili olduğu bölgede, ekiplerin yangına müdahalesi devam ediyor.

 

9 HELİKOPTER, 5 UÇAK BÖLGEDE

 

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yangına 9 helikopter ile 5 uçak sevk edildiğini duyurdu. Ayrıca söndürme çalışmalarına 20 arazöz, 9 su tankeri ve 3 dozer ile devam edildiği bilgisi de verildi.

 

YERLEŞİM YERLERİNE YAKLAŞTI

 

Alevler, yapılan tüm müdahalelere rağmen yerleşim alanı olan Maşa Çukuru’na ulaştı.

 

Ayrıca Mesudiye Mahallesi Döşeme mevkiinde bir ev yandı, bölgedeki evler de tedbir amacıyla tahliye edildi.

 

YANGIN MÜDAHALEYE GİDEN İTFAİYE KAZA YAPTI

 

Öte yandan yangın bölgesine giden bir itfaiye aracı kaza yaptı. Kazada yaralanan olmadı.

 

 

MÜDAHALE DEVAM EDİYOR 

 

Konuyla ilgili Twitter hesabından açıklama yapan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün:

 

"Datça Mesudiye Mahallesi Kocadağ Mevkiinde maalesef orman yangını başladı. Bölgede havadan ve karadan müdahale devam ediyor.

 

"Rüzgarın şiddetli olması nedeniyle itfaiye ekiplerimiz yangının yerleşim yerlerine sirayet etmemesi için teyakkuz halinde."

 

Yangın söndürme çalışmalarına yurttaşlar da su tankerleri ile katılıyor.

 

VALİLİK: TÜM İMKANLAR SEFERBER EDİLDİ 

 

Muğla Valiliğinden yapılan açıklamada ise orman yangınının şiddetli rüzgarın da etkisiyle büyüdüğü belirtilerek, "Yangını en kısa sürede kontrol altına almak için tüm imkanlar seferber edilmiştir. Bölgeye çok sayıda hava ve kara ekibi yönlendirilmiştir. Yerleşim yerlerini yangından korumak için gerekli tedbirler ekiplerimizce alınmaktadır," denildi.

 

Öte yandan Datça-Mesudiye kara yolu, yangın nedeniyle geçici bir süre ulaşıma kapatıldı.

 

Mesudiye Mahallesi'nin üst tarafındaki Döşeme mevkisinde bulunan bazı evler, tedbir amaçlı boşaltıldı.

 

 

TİRYAKİ'DEN AÇIKLAMA 

 

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki de Muğla'nın Datça ilçesinde çıkan orman yangınına ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

 

Paylaşımında, Datça Mesudiye'de saat 12.21'de çıkan orman yangınına ilk müdahalenin 12:35'te yapıldığını belirten Tiryaki, "7 uçak, 14 helikopter, 75'i arazöz toplam 96 iş makinesi, 400 personelimizle yangını söndürmek için var gücümüzle çalışıyoruz. 'Ormanın Kahramanları' yeşil vatanımızı korumak için mücadele ediyor," dedi.

 

KİRİŞCİ DE BÖLGEYE GİDECEK 

 

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci henüz bir açıklama yapmadı; ancak Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre bölgeye gideceği söyleniyor.


 

Editör: TE Bilişim