Gazete Emek- Diyarbakır’da 8 Haziran’da evlere ve basın yayın kuruluşlarına düzenlenen baskınlarda gözaltına alınan 20’si gazeteci 22 kişi, 7 gündür İl Emniyet Müdürlüğü’nde tutuluyor. Gazetecilerin soruşturma dosyasındaki kısıtlılık kararı devam ediyor.  Gözaltı süreleri 16 Haziran'a kadar uzatılan gazetecilerin ne zaman ifadelerinin alınacağı bilinmiyor. Birçoğu tekli hücrelerde tutulan gazetecilerin temel ihtiyaçlarının dahi gideremediği belirtildi.  
 
POLİS ABLUKASI SÜRÜYOR  
 
Gazetecilerin çalıştıkları ajans ve yapım şirketlerine de baskın düzenlenmiş, baskında çok sayıda kamera, bilgisayar ve dijital materyale el konulmuştu. Polislerin Piya ve Ari yapımların binaları önündeki bekleyişi de sürüyor.  
 
22 KİŞİNİN İSMİ
 
Gözaltında tutulan 20’si gazeteci 22 kişinin isimleri şöyle: Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eşbaşkanı Serdar Altan, Xwebûn Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Ali Ertaş, JİNNEWS Müdürü Safiye Alagaş, JINNEWS editörü Gülşen Koçuk, Mezopotamya Ajansı (MA) editörü Aziz Oruç, gazeteciler Ömer Çelik, Suat Doğuhan, Ramazan Geciken, Esmer Tunç, Neşe Toprak, Zeynel Abidin Bulut, Mazlum Doğan Güler, Mehmet Şahin, Elif Üngür, İbrahim Koyuncu, Remziye Temel, Mehmet Yalçın, Abdurrahman Öncü, Lezgin Akdeniz ve Kadir Bayram ile Feynaz Koçuk ile İhsan Ergülen.  

Kaynak: Mezopotamya Ajansı
 

Editör: TE Bilişim