Gazete Emek- Kars Belediyesi Eş Başkanı Ayhan Bilgen 6-8 Ekim kobani olayları gerekçe gösterilerek gözaltına alınmış ardından tutuklanmıştı. Bilgen'in tutuklanması ile birlikte Kars Belediyesi'ne kayyum atanmıştı. Bilgen "Örgüt üyesi olmak" ve "örgüt propagandası yapmak" iddiaları ile yargılandığı davada beraat etti. 

Tutuklandıktan sonra yerine kayyum atanan Kars Belediye Eşbaşkanı Ayhan Bilgen, hakkında “Örgüt üyesi olmak” ve “Örgüt propagandası yapmak” iddialarıyla açılan davada beraat etti.

BİLGEN DURUŞMAYA SEGBİSLE BAĞLANDI

Görevden uzaklaştırılan Kars Belediye Eşbaşkanı Ayhan Bilgen hakkında “Devletin birliğini ve ülke bütünlüğü bozmak”,  “Örgüt üyesi olmak” ve “Örgüt propagandası yapmak” iddialarıyla açılan davanın duruşması Çağlayan’daki İstanbul 24’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmala SEGBİS ile bağlanan Bilgen hakkında beraat kararı verildi.

"Erdoğan'ı çok beğeniyorum" demişti! Serdar Ortaç'ın gerçek amacı ortaya çıktı

Tutuklu HDP'li siyasetçi Ayhan Bilgen, Özgür Gündem gazetesinin Yayın Danışma Kurulu üyeliği nedeniyle yargılandığı davada "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" ve "örgüt propagandası" suçlamalarından beraat etti. Dosya "örgüt üyeliği" suçlaması yönünden ayrıldı.

Cezaevinde bulunan Ayhan Bilgen'den HDP'ye eleştiriler: Yönetiliş biçimi sorunlu

Bilgen başka dosyalardan da ceza aldığı için serbest bırakılması beklenmiyor. 

Perinçek'in Aydınlık Gazetesi'ne konuşan Altan Tan'dan HDP'ye sert sözler: Kandil ilişkileri biliniyor

Kaynak: dokuz8HABER

Editör: TE Bilişim