Gazete Emek- AKP Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın'dan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun helalleşme açıklamasına ilişkin "Kürtlerin çekmiş olduğu bütün ızdırablar geçmişteki yapılan bütün politikaların anasıdır CHP zihniyeti, gelip bu topraklarda helalleşmesini bizde sabırsızlıkla bekliyoruz. Yüzünüz varsa buyurun helalleşin" ifadelerini kullandı.

AKP Diyarbakır İl Başkanı Aydın'ın Kılıçdaroğlu'nun helallik çağrısına ilişkin yaptığı açıklamaya ise CHP Diyarbakır İl Başkanı Gönül Özel, sert şekilde yanıt verdi. 

Özer, "AKP’nin Diyarbakır'da Cumhuriyet Halk Partisi’nin yükselişinden duyduğu rahatsızlık ve kendine rakip olarak görmesinden kaynaklanıyor." ifadeleriyle AKP'li Aydın'a sert tepki gösterdi. 

CHP'li başkan Özer, AKP'li başkan Muhammet Şerif Aydın'a yönelik yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

Ayhan Bilgen, “daha düne kadar tetikçilik yapıyordu” dediği ismi Oda TV’ye açıkladı

"AKP, DİYARBAKIR'DA CHP'NİN YÜKSELİŞİNDEN RAHATSIZLIK DUYUYOR" 

"AKP il Başkanı düzenlediği aylık basın toplantılarında sözde yaptıkları hizmetleri değerlendirmesi gerekirken, basını ve kamuoyunu yanlış yönlendirmeye çalışarak her seferinde Cumhuriyet Halk Partisi ve Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili yersiz beyanlarda bulunmasını şiddetli bir şekilde kınadığımızı belirtmek mecburi bir hal almıştır.

Neredeyse her toplantıda Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarında olmayan ve nerdeyse tamamı yalan ve iftiralardan oluşan bazı söylemleri ısrarla dile getirmeye çalışması, tamamen AKP’nin Diyarbakır'da Cumhuriyet Halk Partisi’nin yükselişinden duyduğu rahatsızlık ve kendine rakip olarak görmesinden kaynaklanıyor.

Oyuncu Çağlar Ertuğrul’dan ödül töreninde Tamer Karadağlı göndermesi

"HALKLA ARAMIZA SET ÇEKMEYE ÇALIŞANLARA İZİN VERMEYECEĞİZ" 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Diyarbakır'da yaptığı çalışmalar ve halka daha çok dokunmasından, halka yakınlaşmasından halkla içiçe olmasından dolayı oluşan bu rahatsızlığı daha ileri seviyeye daha çok çalışarak taşıyacağımızı tekrar belirtmek istiyoruz.

AKP il başkanının dile getirdiği ve özellikle bu güne kadar dindar olan halkımız ile Cumhuriyet Halk Partisi arasında hiçbir zaman sorun olmamıştır. Bundan sonra da bu kurgudan ibaret oyunları sürekli bir şekilde dillendirerek dindar halkımız ile bizim aramıza set çekmeye çalışanlara fırsat vermeyeceğimizi tekraren altını çiziyoruz.

Prof. Orhangazi’den dikkat çeken ekonomik kriz değerlendirmesi: Bilinçli ve kasten olarak yapıyorlar

"AKP'Lİ AYDIN'IN CHP'Yİ SUÇLAMAYA KALKMASI TAMAMEN TÜKENMİŞLİK PSİKOLOJİSİNDEN KAYNAKLANIYOR"

AKP il başkanı devam eden açıklamasında daha büyük hezeyanlarda bulunarak Cumhuriyet Halk Partisi’ni helalleşme çağrısında bulunma adı altında HDP önündeki anneler ve Yasin Börü'yü de katarak devam etmiştir. Halkımız tarafından da bilindiği üzere Cumhuriyet Halk Partisi'nin HDP'nin önündeki anneler ve Yasin Börü'nun ailesi ile ilgili bir sıkıntısı olmamış, her zaman haktan yana tavır sergilemiştir. AKP il başkanının CHP’yi bu şekilde suçlamaya kalkması tamamen suçluluk ve tükenmişlik psikolojisinden kaynaklanıyor. Allah bilir AKP’li başkan, her gece rüyasında CHP’nin iktidar olduğunu görüyordur. Yoksa bu kadar çok CHP’ye atıp tutmasının başka bir açıklaması olamaz. Ona tavsiyemiz bir an önce girdiği rüyadan uyanması ve tenceresi kaynayamayan vatandaşın sorunlarını çözmek için harekete geçmesidir.

AKP'Lİ AYDIN'A ÇAĞRI 

AKP il başkanı bundan sonraki toplantılarında kamuoyunu yanlış bilgilendirmek yerine iktidar olarak yapacakları hizmetleri ve şuan içinde bulunduğumuz ekonomik buhranı nasıl atlatacağımıza yönelik fikirler üreterek, bilgi vermeye odaklansın. Ayrıca şehrimiz olan Diyarbakır'ı kendi iktidar unsurlarının ve bileşenlerinin oluşturduğu sorunlar ve çözümü noktasında bir şeyler yapmaya davet ediyoruz."

Editör: TE Bilişim