Gazete Emek-Diyarbakır Barosu, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) hayata geçirdiği elektrik zamlarının iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle dava açtı.

 

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Danıştay Başkanlığı'na sunulmak üzere Diyarbakır Nöbetçi İdare Hukuk Bürosu'na sunulan dava başvurusunda, EPDK tarafından yapılmış kilowatt hesaplarının bilimsel olmadığına vurgu yapıldı.

 

NE OLMUŞTU?

 

Türkiye Barolar Birliği de elektrik zammının iptal için Danıştay'a dava açmıştı.

 

TBB, elektriğin ticari mal değil kamusal ve toplumsal hizmet olduğu, yaşam ve tüketici hakkı olarak kamu yararına uygun şekilde tüketiciye sunulması gerektiği belirtilerek, "Elektrik Piyasası Kanunu’nun 1'inci maddesi ile Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un 1'inci maddesine göre; elektriğin tüketicilere ve topluma yeterli, kaliteli, sürekli, çevreye uyumlu şekilde ve düşük maliyetli verilmesi gerekmektedir. Bu durum, aynı zamanda sosyal hukuk devletinin de gereğidir. Anayasa'ya, mevzuata, evrensel tüketici haklarına, kamu yararına ve sosyal devlet anlayışına tamamen aykırı, fahiş elektrik zamları getiren Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu kararlarının yürütmesinin durdurulması ve iptali amacıyla Türkiye Barolar Birliği tarafından iptal davası açılmıştır" denilmişti.


 

Editör: TE Bilişim