Gazete Emek-  Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kayyumu, belediye kaynaklarını AKP’li Samsat ve Çermik ilçe belediyelerinin işlerine harcama kararı aldı. 

 
Kayyum yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, AKP’li Adıyaman'ın Samsat İlçe Belediyesi’nin “Düğün ve Konferans Salonu Yapım İşi” ile AKP’li Diyarbakır'ın Çermik İlçe Belediyesi’nin “Hizmet Binası ve Çarşı Caddesi Sokak Sağlıklaştırma Yapım İşi”ni belediye kaynaklarını kullanarak yapma kararı aldı. 
 
SAMSAT BELEDİYESİ 
 

AKP’li Adıyaman Samsat İlçe Belediye Başkanlığı, mülkiyeti Samsat Belediyesi’ne ait 400 ada ve 4 nolu parselde, Düğün ve Konferans Salonu Yapım İşi’nin, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Başkanlığı tarafından yapılması için belediyeye talep yazısı gönderdi. DBB’de kayyım tarafından oluşturulan ve memurlardan oluşan belediye meclisi de bu talebi 18 Aralık 2020’deki toplantıda görüştü.  
 
OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
 

DBB Meclis toplantısında konu üzerine yapılan görüşmede, Samsat Belediyesi’nin talebi oy birliğiyle kabul edildi. Konuya ilişkin belediye meclisinde verilen kararda, “5393 sayılı kanunun 75. maddesi (a) fıkrası, ‘Mahalli idareler ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarına ait yapım, bakım, onarım ve taşıma işlerini bedelli veya bedelsiz üstlenebilir veya bu kuruluşlar ile ortak hizmet projeleri gerçekleştirebilir ve bu amaçla gerekli kaynak aktarımında bulunabilir. Bu takdirde iş, işin yapımını üstlenen kuruluşun tâbi olduğu mevzuat hükümlerine göre sonuçlandırılır’ Kanun hükmü gereğince; Samsat Belediye Başkanlığı’nın Düğün ve Konferans Salonu Yapım İşi’nin belediyemiz tarafından yapılması talebi üzerinde; Meclis Çalışma Yönetmeliği’nin 13. maddesinin (b) bendine göre oylama yapıldı. Aynı Yönetmeliğin 14.maddesine istinaden, yapılan oylamada katılanların oy birliği ile kabulüne karar verildi” denildi.
 
ÇERMİK BELEDİYESİ
 

Bir diğer talep yazısı ise AKP’li Çermik İlçe Belediyesi tarafından DBB Meclisi’ne gönderildi. Çermik Belediyesi, Çermik Belediye ( B+Z+3 Kat ) hizmet binası ve Çarşı Caddesi Sokak Sağlıklaştırma Projesi yapım işlerinin, DBB tarafından yapılmasını talep etti. Talep üzerine 16 Aralık’ta toplanan DBB Meclisi, Çermik Belediyesi’nin talebini oy birliğiyle kabul etti. Karar yazısında, Adıyaman Belediyesi’nin karar yazısındaki benzer kanun maddelerine atıfta bulunularak, “Çermik Belediye Başkanlığı Hizmet Binası ve Çarşı Caddesi sokak Sağlıklaştırma Projesi’nin Belediyemiz tarafından yapılması oy birliği ile kabulüne karar verildi” diye belirtildi. 
 
MIZRAKLI KAYYIMIN BORCUNU AÇIKLAMIŞTI
 

 

Samsat Belediyesi’nin “Düğün ve Konferans Salonu Yapım İşi” ile Çermik Belediyesinin “Hizmet Binası ve Çarşı Caddesi Sokak Sağlıklaştırma Yapım İşi”nin maliyetleri hakkında ise bilgi alınamazken, 31 Mart 2019’deki seçimin ardında belediye yönetimine gelen Eşbaşkan Selçuk Mızraklı, kayyumun Kasım 2016’da sıfır borçlu olan DBB’yi 2 yıl 5 aylık zaman içinde 759 milyon borçlandırdığını açıklamıştı.
 

Editör: TE Bilişim