Gazete Emek- Diyarbakır’ın Yenişehir İlçesi Lise Caddesi üzerinde bulunan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü binası silahlı ve sopalı kavga yaşandı.  Edinilen bilgilere göre Damızlık Koyun ve Keçi Birliği Başkanlığı seçimi öncesi liste sunumunda, iddiaya göre adaylardan Abdullah Çetinkaya’nın usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle karşı liste adayı Mustafa Aslanhan’ın itiraz dilekçesi verdiği esnada tartışma çıktı. 

TARTIŞMA KAVGAYA DÖNÜŞTÜ

Tartışma kısa sürede taşlı, sopalı, silahlı ve bıçaklı kavgaya dönüştü. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda güvenlik güçlerinin ve 112 acil sağlık ekipleri sevk edilmesiyle taraflar ayırıldı. İki taraftan da toplamda 6 kişi yaralanırken, olayla ilgili 4 kişi ise gözaltına alındı. Yaralılar olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayla ilgili geniş çapta inceleme başlatılırken gözaltına alınan şahısların işlemleri devam ediyor.

BİR ÖNCEKİ SEÇİMDE KAVGAYLA İPTAL EDİLMİŞTİ

Edinilen bilgilere göre 8 Mart 2020 tarihinde aynı tarafların seçim günü kavga etmesi sonucunda seçimin iptal edilerek 9 Eylül 2021’e ertelendiği öğrenildi.

Kaynak: Mücadele Haber

Editör: TE Bilişim