Gazete Emek- Devlet Demiryolları’nın yaşanan trafik kazaları gerekçesiyle yapımına başladığı ancak yükselen tepkiler üzerine durdurduğu duvarın yapımına yeniden başlandı.

Devlet Demiryolları Malatya 5. Bölge Müdürlüğü tarafından yeraltında 20, yüzeyde 50 santimetre yüksekliğindeki beton, 180 santimetre tel kafes panel, 50 santimetre jilet tel çit olarak revize edilen duvarın yapımına, sabah saatlerinde yeniden başlandı.

Daha önceki çalışmalarla tamamlanan beton duvarın üzerine, Kayapınar ilçesi sınırlarından geçen demiryolu boyunca çift taraflı 100 metrelik panel çit yapıldı.

Tüm kenti ikiye bölecek panel çitler, beton duvara monte edilecek şekilde demiryolu boyunca yolun çift tarafına nakledildi.

STK'LARDAN TEPKİ

Kenti boydan boya ikiye bölecek duvar projesi, Devlet Demiryolları Malatya 5. Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlandı.

Kenti, Kuzeybatı ve Güneydoğu istikametinde bir yay biçimde 10 kilometre uzunluğunda, beton duvarla birlikte yüksekliği 3 metreyi aşan duvarın kamuoyunda öğrenilmesiyle tepkiler yükselmeye başladı.

Tepkiler üzerine geri adım atan Devlet Demiryolları Malatya 5. Bölge Müdürlüğü, Eylül ayı başlarında duvar projesini durdurdu.

Müdürlükten yapılan açıklamada, esnafın ihtiyaç ve taleplerine yönelik yaya ve araç geçişleri için hemzemin geçit bulunduğu, yine 16 adet geçidin proje kapsamında yapılacağı duyurulmuştu.

Proje ile olası can ve mal kayıplarının önüne geçileceği ileri sürülse de kentteki sivil toplum kuruluşları yaptıkları açıklamada, Diyarbakır’daki sosyo-ekonomik ve kültürel hayatın darbe alacağı vurgusu yapmıştı.

Kaynak: MA

Editör: TE Bilişim