Gazete Emek- Diyarbakır Newroz Tertip Komitesi, "Newroz Ateşiyle Direnelim Özgürleşelim" şiarıyla Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kayapınar İlçe binasında Diyarbakır Newroz'u için start verdi.

Açıklamada "Em bi agirê Newrozê li ber xwe bidin bi ser bikevin", "Jin wê bi îsyana xwe agirê Newrozê geş bikin", "Newroz ji bo azadiya gelan doz e ji bo yekîtiya Kurdan soz e", "Agirê Newrozê geş bikin tecrîdê bişikînin" ve "2021 Newroz piroz be" pankartları asıldı.

2021 Newroz programı açıklandı

KADINLAR YÖRESEL KIYAFETLERİ İLE KATILDI

JinNews'te yer alan habere göre, açıklamaya HDP'li milletvekilleri Dersim Dağ, Remziye Tosun, HDP ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il ve ilçe yöneticileri ile yurttaşlar katılırken, kadınlar yöresel kıyafetleriyle yer aldı.

Tertip komitesinde yer alan Zelal Bilgin, “sınır dışı ve sınır içinde savaşın yükseltildiği, saldırıların yoğunlaştığı, baskı, taciz, tecavüz ve özel savaş politikalarının derinleştiği bir dönemden geçtiklerine” dikkat çekti.

Bilgin’in konuşmasının ardından HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı ve Tertip Komitesi Sözcüsü İrfan Sönmez söz aldı. Sönmez “Kawa’nın direnişi yüz yıllardır bu alanlarda, meydanlarda, bu topraklarda kutlanıyor. Rengârenklerimizle, coşkumuzla, heyecanımızla bu yılın Newroz’unu kutluyoruz” dedi.

Açıklamanın ardından bahçede alkış ve “Bijî berxwedana zindana”, “Newroz pîroz be”, “Bijî Newroz” sloganlarıyla Newroz ateşi yakıldı. Katılımcılar her Newroz’un geleneği olarak ateşin üzerinden atladı.

Kaynak: Bianet

Editör: TE Bilişim