Gazete Emek- AKP Diyarbakır il teşkilatı dikkat çeken bir iddia ile çalkalandı. Bazı haber sitelerinde, AKP İl Başkanlığı İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Bedirhan Akyol, İl Başkanı Muhammed Şerif Aydın’ın,  partinin ihtiyaçlarının karşılanması için genel merkez tarafından gönderilen 243 bin TL’yi kendi hesabına geçirerek kişisel harcamaları için kullandığı iddiası yer aldı. Haberde Akyol’un söz konusu iddiayı genel merkeze ilettiği belirtildi.

PARTİ ÇIKARLARI İÇİN KULLANDIM

İddiaya ilişkin AKP Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Şerif Aydın Tigris açıklama yaptı.

Aydın söz konusu iddialara ilişkin, “Genel merkez her partiye 6 ayda bir ödenek gönderir. 250 bine yakın para İl başkanlığı hesabına yatırıldı. Bu para partinin masraflarında kullanılmak üzere çekildi. İl Başkan yardımcımız müteahhitler işleriyle uğraşıyor. Kendisinde destek olmamız nedeniyle bir iftira ile karşı karşıya kaldık. Partinin giderleri il başkanı tarafından karşılanır. Partinin gönderdiği ödenekler il başkanı kişisel ihtiyaçları için karşıladığı iddiası soyut bir iftiradan ibarettir. Parti giderleri ve masraflar bellidir” dedi.
 
GENEL MERKEZ HER ŞEYİ BİLİYOR

Genel merkez tarafından gönderilen paranın kendisi tarafından çekildiğini doğrulayan Aydın, “Tabi ki gelen parayı AK Parti İl Başkanı çekecek, bunun kadar doğal ne olabilir ki. Rant çevrelerinin kuyruğuna bastığımız için bu iddialarla karşı karşıya kalıyoruz. Söz konusu hadise bir iki ay önce yansıtılan bir hadisedir. Konudan genel merkezin haberi var. Genel merkez söz konusu kişiyle alakalı işlem yapmamızı talep etti. Bu şahsın partiye zarar verdiği, partiyi kasıtlı bir şekilde dayanaksız beyanlarla yıpratmaya çalıştığı ve beklentilerinin karşılanmadığından dolayı bu kirliliği oluşturduğuna genel merkez vakıf. Geçtiğimiz gün Yönetim kurulumuz toplanarak bir takım revizyon kararı aldı. Bu revizyon çalışmaları öğrenilince yalan ve karalamaya başladılar. Gönderilen parayı kesinlikle kişisel çıkarlarım için kullanmadım, partinin çalışmalarında kullandım. Bizim kendimizden ve abdestimizden şüphemiz yok. Bunlara karşı eyvallah etmeden yola devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: Tigris Haber

Editör: TE Bilişim