Gazete Emek- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nde 2009 yılında işe başlayan ve 2011 yılından beri memur kadrosunda kameraman olarak çalışan Beyda Yıldız, daha sonra DİSKİ’de çalışmaya başladı. Yıldız, belediyeye birinci kayyum atanmasından sonra DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi tarafından Hazro İlçesi’ndeki DİSKİ şubesinin münhal kadrosuna gönderildi. Hazro’da iki buçuk ay çalışan Yıldız, beyin kanaması geçirdikten sonra yeniden Diyarbakır’a döndü. Son yerel seçimlerde belediyenin yeniden Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından kazanılmasının ardından Beyda Yıldız, basın birimi sorumlusu olarak atandı. Belediyeye ikinci kez kayyum atanmasından sonra kadrosu kayıtlarda kameraman olarak geçen Yıldız, bu kez abone işlerinde sayaç okuma görevlisi olarak görevlendirildi, ardından da bu kez Ergani İlçesi’ndeki DİSKİ şubesine tayin edildi.

TÜM BEL-SEN: “ YILDIZ, KADROSU DIŞINDA BAŞKA YERE SÜRÜLDÜ”

Konu ile ilgili basın toplantısı düzenleyen TÜMBELSEN Kadın Meclisi, kayyum politikaları ile belediyelerde kadına yönelik şiddetle mücadele eden kadın birimleri ve kadın kurumlarının kapatıldığı belirtildi. Açıklamada, kayyumların ve yönetici kadrosunun, özellikle belediyelerde çalışan kadın personel üzerinde sözlü taciz olmak üzere ciddi bir mobbing ve baskı uygulamasının söz konusu olduğu belirtilerek şöyle denildi:

“DİSKİ Genel Müdürlüğü’nde çalışmakta olan üyemiz Beyda Yıldız, kameraman kadrosuyla işe başlamış ve uzun bir süre bu kadroda hizmet vermiştir. Ancak kayyum yönetimi tarafından odasından apar topar alınarak bilgisayar ve arşivine el konulmuştur. Burada uzunca bir süre bir sandalyede oturtularak pasifize edilmiştir.. Bununla beraber bahsi geçen DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, üyemiz üzerindeki mobbingi artırarak sözlü tacize varan eylemlerde bulunmuştur. Üyemiz daha sonra kendi kadrosu dışında başka bir birime sürgün edilmiş orada da aynı şeye maruz kalmıştır. Devlet Memurları Kanunu’nun 45. maddesinde  “Hiçbir memur sınıfının dışında ve sınıf derecesinin altında çalıştırılamaz” denilmektedir.  DİSKİ Genel Müdürü ve üst yöneticiler yasaları yok sayarak aykırı ve keyfi bir muamele sürdürmektedir. Üyemizin taziye hastalık vb durumlarda aldığı idari izinler ve heyet raporları kabul edilmemekle beraber hakkında onlarca kez haksız ve hukuksuz yere soruşturmalar açılmıştır. Üyemiz ilçeye sürgün edilmiş, bu süre zarfında beyin kanaması geçirmiştir. Tedavisi devam eden üyemize gidiş-gelişiyle ilgili ne bir servis ne de bir araç hizmeti verilmiştir. Devlet Memurları Kanunu’na göre kurum, personele servis imkanı sağlamak zorundadır.”

Kaynak: Medyascope

Editör: TE Bilişim