Gazete Emek- Diyarbakır'da MHP İl Başkanlığına çağırdığı 17 yaşındaki erkek çocuğu E.A.'ya defalarca cinsel saldırıda bulunması nedeniyle tutuklanan MHP Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp'e, "Zincirleme şekilde cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "Zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı", "Cinsel taciz" suçlarından 10 yıl 6 aydan 20 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. 

 

 

 

 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı ve Diyarbakır 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen davanın iddianamesinde, cinsel saldırıya uğrayan çocuğun okul müdürünün ihbarıyla soruşturma başlatıldığı kaydedildi. İddianamede, olayların gerçekleştiği yerlerden biri olan MHP İl Başkanlığının ismi geçmezken, "MHP" yerine "Bir siyasi parti" ifadesi kullanıldı. 

 

 

 

Mağdur çocuğun ifadesinin yansıdığı iddianamede, çocuğun psikolog ve avukat eşliğinde alınan ifadesinde cinsel saldırının, bir arkadaşıyla MHP İl Başkanı Kayaalp'in bürosuna gittiği 2022'nin Şubat ve Mart ayında başladığını ifade etti. Mağdur çocuk E.A.'nin iddianameye yansıyan ifadesinde, bu sürede 10 defa Kayaalp'in kendisini elbiseleri üzerindeyken cinsel saldırıda bulunduğunu kaydetti. Oruçta iftar açmak için kendisinin tekrar şüpheli bürosuna çağrıldığını belirten E. A., son cinsel saldırıdan sonra Kayaalp'in bürosuna gitmediğini, bundan dolayı da MHP çalışanı Şeyhmus Demir'in kendisini "Sen yürek mi yedin" diye tehdit ettiğini belirtti. Kendisini MHP'ye götüren ve kendisi dışında da okuldan MHP'ye öğrenci götüren Mustafa Demir'le konuştuğunu, Demir'in Kayaalp'in kendisine de aynı şeyi yaptığını ancak kendisinin rahatsız olmadığını anlattığını belirtti. Durumu annesi S. A.'ya anlattığını, annesini polise gitme teklifine, "başlarına bir şey getirilir" diye annesini vazgeçirdiğini ifade eden E.A., daha sonra annesinin durumu okul müdürüne anlattığını kaydetti.

 

 

 

İKTİDARSIZ OLDUĞUNU SAVUNDU

 

 

 

E. A.'yı MHP İl Başkanlığına ve Kayaalp'in bürosuna götüren ve Kayaalp'in bürosunda çaycı olarak çalışan Mustafa Demir, ifadesinde cinsel saldırıyı reddederken, Kayaalp'in kendisine masaj yaptığını doğruladı. Kayaalp ise ne E.A.'ya ne de başkasına masaj yaptırmadığını iddia etti. Hakkındaki tüm iddiaları reddeden Kayaalp, geçirdiği ameliyat nedeniyle cinsel iktidarsız olduğunu, ama bunda dair raporunun bulunmadığını savundu. 

 

 

 

TUTUKLAMA ÖNCESİ TELEFONUNU DEĞİŞTİRMİŞ

 

 

 

İddianamede, dikkat çeken başka bir tarih ise, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın MHP Diyarbakır İl Başkanlığının kapatıldığını açıkladığı 16 Haziran'da Kayaalp'in telefon cihazının değiştirmesi oldu. Kayaalp'in el konulan telefonunun yapılan incelemesinde, 16 Haziran öncesi veri akışı olmadığını kaydedilen iddianamede, Kayaalp'in kullandığı numaranın ise mağdur çocuk E.A., tarafından engellendiğinin tespit edildiği kaydedildi. 

 

 

 

ADLİ GÖRÜŞMECİ RAPORU: BEYANLARI GÜVENİLİR

 

 

 

Mağdur çocuğun söylemlerinin doğru olup olmadığı ve buna dair adli görüşmecinin hazırlanmasına yer verilen iddianamede, "Mağdurun kendisini yaş gelişimi düzeyinde ifade ettiği, sorulan sorulara net ve anlaşılır cevaplar verdiği. Olaylar arası neden sonuç ilişkisi kurma ve soyut düşünme yeteneğinin yeterli düzeyde geliştiği, adli görüşme süresince anlatımlarının belirli bir olay örgüsü ve mantıksal bütünlük dahilinde olduğu, anlatım ile duygulanımının paralellik gösterdiği, olaya yönelik anlatımda betimlemelere ve karşılıklı diyaloglara yer verdiği, olaya dair tarihlerde bazı günlerin tarihlerini hatırlayamamasının olay örgüsünü geniş zamana yayılmasından kaynaklı olabileceğinin değerlendirildiği, tüm değerlendirmeler sonucunda mağdur E.A.'nın söz konusu olaya yönelik adli görüşme odasında vermiş olduğu beyanlarının güvenilir olduğunun değerlendirildiği…" değerlendirmesi yapıldı.

 

 

 

Kayaalp'in cebir, şiddet, zor kullanarak sarkıntılık düzeyini aşacak derecede E. A.'ya "cinsel istismarda bulunduğunun, tanık beyanları, adli görüşmeci raporu, dijtal veriler ve E. A.'nın bütünlüklü, çelişkiden uzak beyanları birlikte değerlendirildiğinde Kayaalp'in üzerine atılı suçları işlediğinin sabit olduğu değerlendirilen iddianamede, Kayaalp'in ifadelerinin suçtan kurtulmaya yönelik olduğu ve beyanlarına itibar edilmediği değerlendirmesi yapıldı. 

 

 

 

20 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

 

 

 

Kayaalp'in mağdur çocuk E.A.'yı rızası hilafına aykırı olarak cebir, tehdit, ısrar ve sözlü şiddet ve zorlama ile iradesini fesada uğratmak suretiyle devamlık arz eden cinsel istismara maruz bıraktığı belirtilen iddianamede, "Zincirleme şekilde cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "Zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı", "Cinsel taciz" suçlarından 10 yıl 6 ay ile 20 yıl arası değişen hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

 

 

 

İLK DURUŞMA 10 EKİM'DE GÖRÜLECEK

 

 

 

Kayaalp hakkındaki iddianame Diyarbakır 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilerek, ilk duruşma için 10 Ekim'e gün verildi.


 

Kaynak: MA

Editör: TE Bilişim