Gazete Emek-  Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 2 Aralık 2015 tarihinde ilan edilen ve 5 yılı aşkın bir süre sonra kısmi olarak kaldırılan sokağa çıkma yasağı sırasında yerle bir edilen mahallelerden biri olan Alipaşa Mahallesi’nde inşa edilen yeni yapılar için “anahtar teslim töreni” yapıldı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen törene hak sahiplerinin tepkisi damga vurdu.

Diyarbakır kayyımı 1 milyon 251 liralık ihale verdi

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ufuk Nurullah Bilgin’in konuşması sırasında bazı yurttaşlar kendilerine haksızlık yapıldığını belirterek, anahtar teslim almayı reddetti.

Diyarbakırda 28 konut daha hak sahiplerine teslim edildi

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Demirtaş’ı hedef aldı

YANDAŞ MEDYAYA TEPKİ

Tören sonrası evlerin bulunduğu alanda tepkisini dile getiren Hasan Ölmez adlı hak sahibi, konutlar için 800 bin TL borçlandırdığını ve ayda 4 bin 300 TL taksit ödemek zorunda bırakıldığını belirtti. “45 yaşındayım, bu borcu 45 yıl daha çalışsam ödeyemem” diyen Ölmez, mağduriyetlerinin görmezden gelindiğini ifade etti. Kendisini susturmaya çalışan hükümet yanlısı basın çalışanlarına da tepki gösteren Ölmez, “7 aydır kira veriyorum. 4 çocuk babasıyım. Yaşım 45. Doğruyu neden anlatmıyorsunuz? Ben de günahım. Düzgün haber yapın. Burada bize harabe teslim ettiler” ifadelerini kullandı.

Başka bir yurttaş ise, “Bizim evimizi 39 bin TL’ye alıp 835 bin TL’ye sattılar. Kim mağdur?” diye sordu.

Son seçim anketi: AKP parti tarihinin en düşük oy oranını gördü

Kaynak: MA 

Editör: TE Bilişim