Gazete Emek- Saadet Partisi Diyarbakır İl Örgütü, 7’nci Olağan Kongresi’ni Yenişehir ilçesinde bulunan Kaplan Konferans Salonu’nda gerçekleştirdi. Kongreye Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun yanı sıra çok sayıda partili katıldıç

MA’da yer alan habere göre; Kongrede sözlerine ilk olarak İstanbul Sözleşmesi’nden geri çekinilmesinden dolayı memnuniyetini dile getiren Karamollaoğlu, sözleşmeye imza atıldıktan sonra kadına yönelik şiddetin on misli arttığını belirterek “Bir sözleşmeyi imzalamak kadına yönelik şiddeti engellemeye yetmiyor. Biz bu meseleyi bir tarafa bırakarak iki konu üzerinde durmamız gerektiğini söyledim. Bunlardan bir tanesi ciddi olarak kadına şiddeti durdurmaktır” diye belirtti.

KARAMOLLAOĞLU ‘ÇÖZÜM İÇİN ZİHNİYET DEĞİŞİKLİĞİ GEREKLİ’

Kürt sorununa da değinen Karamollaoğlu, parti olarak sorunun çözümü için “Hak ve adalet ekseninde Kürt meselesi” adlı kitaplaştırdıkları kitapçığı gösterdi. Kürt sorunu üzerine birçok kez açıklamalarda bulunduklarını ifade eden Karamollaoğlu, “Bir problemi çözebilmek için ilk olarak o problemi kabul etmek gerekir. Problem yok derseniz çözemezsiniz. Bir doktor hastasına teşhis koyarken ‘Bu hasta değil sağlam hadi evine git’ derse hastayı tedavi etmesi mümkün olmaz. Memleketimizde böyle bir problem var. Bu problemin çözümü hak ve adalet ekseninde olur. Bu her şeyden önce bir zihniyet değişikliği gerektirir. Zihniyet değişikliği kanunlarla olmaz, kurallarla olmaz bu insanın yapısında olmak mecburiyetindedir. İlk önce problemin varlığını kabul edeceğiz ki o problemin çözümü için çaba sarf edelim. Bir ülkede bu zihniyet değişikliğinin başlangıcı, özellikle de parti liderlerinin, siyasilerin lisanlarına hakim olmasıyla geçer. Karşınızda ki insana ‘sen hainsin’ diye söze başlarsan orada bir müzakere ortamı oluşmaz. Dikkat edin bazı parti liderleri kendileri gibi düşünmeyen herkesi hain ilan ediyor. O zihniyet düzelmeden problemler düzelmez” dedi.

“5 YIL BOYUNCA KAYYUMLA YÖNETEMEZSİNİZ”

Karamollaoğlu devamında şunları dile getirdi: “Bir yerde seçim olacak diyeceksiniz, o seçimin arkasından belli iddialarla hiçbir hukuki dayanak olmadan seçimi iptal edip kayyumlarla orayı yöneteceksiniz. Olmaz. Olabilir mi? Varsa bir suç, o suçu ortaya koyarsınız, arkasından da yeni seçime gidersiniz. ‘Ben bir yeri 5 yıl boyunca kayyumla idare edeceğim’ demezsiniz. Derseniz doğallığıyla o seçmenleri karşınıza almış olursunuz. Her geçen gün size muhalefet büyür.

PARTİ KAPATMALARINA KARŞIYIZ  “AYRIMCILIĞI KÖRÜKLER”

Biz parti kapatmalarına karşıyız. Dört dönem partimiz kapandı, çeşitli vesilelerle. Sonunda bugünlere geldik. Elbette ifadelerimizde bir takım değişiklikler var ama temel ilkelerde bir değişikliğimiz yok. Eğer bir ülkede siz halkın tercihine itibar etmezseniz maalesef ayrımcılığı körüklemiş olursunuz. Biz buna izin veremeyiz. Kamplaşmayı bu tavırlar doğurur. Bizim her şeyden önce zihniyet değişikliğine ihtiyacımız var. Zihniyetiniz değişmedikçe o kanunlarında Anayasa kurallarının da etrafından nasıl dolaşacağınızı bursunuz. Zihniyet değişikliği için kanun değil inanç lazım. Yüreğinde hissedeceksin başkalarının hakkını.”

Karamollaoğlu’nun konuşmasının ardından tek listeyle yapılan seçimde Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Abdurrahman Ergin olarak belirlendi.

Editör: TE Bilişim