Gazete Emek- Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Meclisi ve Yönetim Kurulu, elektrik zamlarının yargıya taşıyacak. DTSO tarafından yapılan açıklamada, “Son zamanlarda elektrik fiyatlarında yüzde yüzü aşan artışlar yediden yetmişe her bir bireyi etkilemiş, ülke genelinde üretim krizine neden olmuştur” denildi.

Başta küçük ve orta ölçekli işletmeler olmak üzere, imalat ve tedarik zincirindeki işletmelerin çok yüksek miktarlardaki elektrik faturaları ile karşılaştıklarına dikkat çeken açıklamada, “Aynı durum doğalgaz ve akaryakıt gibi enerji kaynakları için de geçerlidir. Her geçen gün artan fiyatlar üretim maliyetlerini daha çok arttırmaktadır” ifadesi yer aldı.

 

'DEPREM ETKİSİ YARATACAK'

 

Ticari yaşamın temeli durumundaki işletmelerin artan enerji maliyetlerini karşılayamamasının, üreticiden tüketiciye uzanan zincirin kırılması demek olduğunu belirten açıklamada, “Bu da ekonomimizin yapı taşlarını yerinden oynatacak, ciddi bir deprem etkisi yaratacaktır” ifadesi yer aldı.

 

Elektrik zammını yargıya taşımaya hazırlanan DTSO tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: “Elektrik Piyasası Kanununun 1’inci maddesi ile Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un 1’inci maddesine göre; elektriğin tüketicilere kaliteli, sürekli, çevreye uyumlu şekilde ve düşük maliyetli verilmesi gerekmektedir. DTSO Şubat ayı olağan Meclis ve Yönetim Kurulu toplantısında oy birliğiyle EPDK’nın Anayasa’ya, mevzuata, sosyal hukuk devlet anlayışına aykırı olan elektrik zamların durdurulması ve iptali için dava açılmasına karar verilmiştir.” 

 

 

 

 

Kaynak: Duvar 

Editör: TE Bilişim