Gazete Emek- ABD'de Demokrat ve Cumhuriyetçi senatörler, Joe Biden'a, "Türkiye'nin Kürt nüfusunu haklarından mahrum bırakma, ülkedeki siyasi çoğulculuğu baltalama ve antidemokratik yollarla iktidarını sıkılaştırma çabalarından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı sorumlu tutması çağrısında" bulundular. 

VOA'nın haberine göre, senatörler mektuba, "Türkiye Anayasa Mahkemesi'nin 2021 yılı Haziran ayında, ülkenin üçüncü büyük siyasi partisini feshetme amacıyla Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) yönelik bir iddianameyi kabul etme kararına ilişkin derin endişeyle yazıyoruz" ifadeleriyle başladı. 

Musa Orhan'ın şikayetçi olduğu oyuncu Ezgi Mola'nın cezası belli oldu


“Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ülkenin en büyük Kürt yanlısı siyasi partisini dağıtmaya yönelik artan çabalarını şiddetle kınamanızı ve Türkiye'de daha fazla demokratik gerilemeyi önlemek için Avrupa Birliği’nden ortaklarımızla birlikte çalışmanızı istiyoruz" diyen senatörler, Erdoğan’ın son birkaç yıldır HDP'nin haklarını kısıtlamak için sistematik bir kampanya yürüttüğünü söyledi.

10 senatörden Biden’a mektup: "Cumhurbaşkanı Erdoğan sorumlu tutulsun"


"ERDOĞAN'I SORUMLU TUT"

ABD’li Kongre üyeleri, “Sizi Türkiye ile ilişkilerimizde ulusal değerlerimiz olan demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğüne sahip çıkmaya ve AB ortaklarımızla uyum içinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın herhangi bir girişimin yanlış olduğunu anlamasını sağlamaya çağırıyoruz. HDP'yi dağıtmak, üyelerini gözaltına almak veya görevden uzaklaştırmak Türkiye için ciddi olumsuz sonuçlar doğuracaktır" mesajıyla mektubu noktaladı. 

Mektuba Demokrat senatörler Chris Van Hollen, Ron Wyden, Jeff Merkley, Jeanne Shaheen, Cory Booker, Ed Markey ve Sherrod Brown’ın yanısıra Cumhuriyetçi James Lankford, Thom Tillis ile bağımsız senator Ankus King imza attı.



Kaynak: Dokuz8haber

Editör: TE Bilişim