Gazete Emek-Pakistan'da 7 yaşındaki Zeynep'in tecavüz edilip öldürülmesine ülke genelinde büyük tepki oluştu. 

Pakistan'da öldürülen ve cesedi çöplükte bulunan 7 yaşındaki kız çocuğunun öldürülmeden önce cinsel istismara maruz kaldığı ortaya çıktı. Haberin yayılmasının ardından ülkede geniş çaplı protesto gösterileri düzenlendi, 2 kişi yaşamını yitirdi.

Pakistan'ın Kasur kentinde 7 yaşındaki Zeynep'in cansız bedeninin çöplükte bulunması ülkeyi karıştırdı. Zeynep’in tecavüz edildikten sonra boğularak öldürüldüğünün anlaşılmasının ardından protesto gösterileri düzenlendi.

Polis, kızın boğularak öldüğünü doğruladı ve son bir yıldır şehre tecavüz edilip öldürülmüş sekizinci çocuk olduğunu söyledi.

Hürriyet'te yer alan habere göre Lahor'un 20 kilometre güneyindeki Kasur şehrinde düzenlenen gösterilerde hayatını kaybedenlerin polis merkezini bastığı ifade edildi. İki gösterici güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu yaşamını yitirdi. Öfkeli göstericiler, yetkililerin kaçırma, cinsel saldırı ve cinayet gibi suçları önlemek için çaba göstermediğini savunuyor.

SON GÖRÜNTÜLERİNİ AKRABALARI ORTAYA ÇIKARDI

Tecavüz edildikten sonra boğularak öldürüldüğü ortaya çıkan Zeynep'in ailesi de ihbarda bulunmalarının ardından polisin gerekli şekilde harekete geçmediğini düşünüyor. Zira Zeynep'in kaybolmadan önceki son görüntülerini polis değil, akrabaları ortaya çıkardı. Güvenlik kamerası görüntülerinde, Zeynep'in bir adam tarafından götürüldüğü görülüyordu.

2 YILDA 12 BENZER CİNAYET

Kasur polisi ise son iki yılda 12 benzer cinayet işlendiğini açıkladı. Cinayetlerden beşinin yüzlerce polis tarafından aranan bir şüpheliyle eşleştiği de polisin açıklamasında yer alan bilgiler arasında.

Kaynak: Cumhuriyet

Editör: TE Bilişim