Gazete Emek-HDP'nin Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tutukluluğunun üzerinden bir yıldan fazla süre geçti. AB'den Demirtaş'a ilişkin bir paylaşım geldi. 


Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile bir fotoğrafını paylaşarak, “Bir yıldır tutuklu. Fakat unutulmadı” notunu düştü.

Halkların Demokratik Partisi üyesi (HDP) vekillere dönük gözaltı ve tutuklama operasyonlarının başladığı 4 Kasım’ın üzerinden bir yıl geçti.

Partinin eş genel başkanı Selahattin Demirtaş da dahil olmak üzere 9 milletvekili, çeşitli kentlerde hala tutuklu bulunuyor.

Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri ise 4 Kasım’ın yıldönümünde, Selahattin Demirtaş ile birlikte olduğu bir fotoğrafını sosyal medya üzerinden paylaşarak, Demirtaş’ın bir yıldır tutuklu olduğunu hatırlattı.

Piri fotoğrafın altına, “Bir yıldır tutuklu. Fakat unutulmadı” notunu düştü.


Hali hazırda HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da dahil, partinin eski eş genel başkanı Figen Yüksekdağ, eski Grup Başkanvekili İdris Baluken, Hakkari milletvekilleri Abdullah Zeydan ve Selma Irmak, Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel, Muş Milletvekili Burcu Çelik, Şırnak Milletvekili Ferhat Encu tutuklu bulunuyor.

Editör: TE Bilişim