Gazete Emek-ABD Uçakları Suriye'ye ait bir savaş uçağını düşürdü. Suriye Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, IŞİD'ye yönelik operasyon yapan savaş uçaklarının düşürüldüğü belirtildi. 

ANHA Haber Ajansı ise Suriye uçağının IŞİD'e karşı Rakka'da mücadele eden Demokratik Suriye Güçleri'ni (DSG) hedef alması üzerine düşürüldüğünü söyledi. 


Suriye Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Rakka bölgesinde Suriye hava kuvvetlerine ait bir uçağı düşürdüğü bildirildi.

Suriye ordusuna ait savaş uçağının Rakka’nın güneyinde düşürüldüğü belirtilen açıklamada, “Bugün öğle saatlerinde uçağımız, IŞİD’le mücadeleye yönelik görevini yerine getirirken düşürüldü” ifadelerine yer verildi.

Bakanlığın verdiği bilgiye göre uçak düşürüldü, pilot ise şimdiye kadar halen bulunamadı.


ANHA: Uçak DSG'yi vurmayı amaçlıyordu


ANHA Haber Ajansı’nın haberine göre ise, saat 20.45 dolaylarında gerçekleşen olayda Demokratik Suirye Güçleri’nin (DSG) bulunduğu mevzileri bombalamaya çalışan Suriye ordusunun uçağı ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri tarafından düşürüldü.

ABD Uçağın düşürüldüğünü doğruladı

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyon, daha sonra yaptığı bir açıklama ile Suriye ordusuna ait bir SU-22 savaş uçağının düşürüldüğünü doğruladı. Açıklamada, "Tabka ilçesinin güneyinde YPG'nin öncülük ettiği Demokratik Suriye Güçleri'ni (DSG) vurması üzerine ABD F/A 18 Super Hornet uçakları tarafından yerel saatle 18.43’te düşürüldüğü" ifade edildi. 

Editör: TE Bilişim