Gazete Emekİran ve Irak'tan Kürdistan Bölgesi'ne yönelik sert tehditlerine ABD'den cevap geldi. 

ABD Kongre Üyesi Trent Franks, Amerika'nın, referandumdan dolayı tehditlerle karşı karşıya kalan Kürtleri koruması gerektiğini ifade ederek, “Kürtlere yönelik tehditler karşılıksız kalmayacak” dedi.
 
Kongre Üyesi Trent Franks yaptığı açıklamada, referandumdan dolayı tehditlerle karşı karşıya kalan Kürdistan Bölgesi ile ilgili, “Özgür ve bağımsız bir Kürdistan'a karşı, ümitleri yok eden kin dolu bir çaba söz konusu” değerlendirmesinde bulundu.
 
Franks, Türkiye, İran, Suriye ve Irak'ı “dört çete” olarak niteleyerek, şunları kaydetti:
 
“Bu 4 bölgesel ülke özgür ve bağımsız bir Kürdistan için tehdit oluşturuyor. Acaba, abluka ve askeri müdahale ihtimaliyle karşı karşıya kalan Kürdistan'a karşı dünyanın tamamı gözünü mü kapatacak? Amerika, özgür dünyaya liderlik yaparak, kendi kaderlerini tayin ettikleri için tehditlerle karşı karşıya kalan meşru ülkeleri savunmalı.”
 
Franks, “Bağdat, Türkiye, İran ve Suriye'nin müttefiğimize (Kürtler) uyguladığı yaptırımları kınıyoruz. Tehditlerin karşılıksız kalmaması için elimden geleni yapacağım” ifadesini kullandı.
 
Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi, Iraklı güçlerin Kerkük’ün güney ve batı bölgesi ile Musul’un kuzeyinden saldırmaya hazırlandığı yönünde istihbarat alındığını bildirdi.

Kaynak: Rudaw

Editör: TE Bilişim