Gazete Emek- Ünlü astrofizikçi Neid deGrasse Tyson’dan korkutan bir açıklama geldi. Tyson, Kasım ayının başında bir göktaşının dünyaya çarpmasını beklendiğini belirtti. Ünlü bilim insanı yaklaşık bir buzdolabı boyutlarında olan 2018VP1 isimli göktaşının 2 Kasım’da dünyaya çarpacağını söyledi.

“ETKİSİ DÜŞÜK OLACAKTIR”

Kişisel Instagram hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Tyson, söz konusu meteorun etkisinin düşük olacağını ifade etti. Tyson, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “2018VP1, 2 Kasım’da yani seçimlerden bir gün önce dünyaya çarpabilir. Çok büyük boyutlarda olmadığı için etkisi düşük olacaktır” dedi. Göktaşının saatte yaklaşık 40.000 kilometre hızla ilerlediğini dile getiren Tyson’ın bu açıklamaları büyük yankı uyandırdı.

NASA: ÇARPMA İHTİMALİ YÜZDE 1’DEN DÜŞÜK

ABD’nin önde gelen bilim kurumlarından Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) daha önce 2018VP1 isimli göktaşının dünyaya çarpma ihtimalinin yüzde 1’den düşük olduğunu duyurmuştu.

NASA, önceden yaptığı açıklamada, “Göktaşının gezegenimizin atmosferine girme ihtimali yüzde 0.41 fakat atmosferden girse bile boyutu sebebiyle etkisi hissedilmeyecektir” demişti.

Kaynak: dokuz8HABER

Editör: TE Bilişim