Gazete Emek-Almanya'nı ARD televizyonunda Suriye'de bulunan ABD ile DSG-YPG ve PKK arasındaki işbirliği konuşuldu. 

Rus Sputnik haber sitesinin Putin'in İran ziyaretinden sonra tamamen PKK ve ABD karşıtı bir habercilik anlayışını benimsemesi de dikkat çekti. 


Programda, Suriye'deki ABD kuvvetlerinin en üst düzey komuta merkezindeki isim General Raymond Thomas ile yapılan röportajda ABD'li general, PKK ile 'müttefik' olduklarını kabul etti, "Ben onlara Marksist değil demokrat diyorum" dedi.

Alman Birinci Kanalı ARD'nin 'Panorama' programında, Alman solunun PKK'ye bakışı ve 'anti-emperyalizm söylemi' büyüteç altına alındı.

Stefan Buchen ve Yavuz Karaman'ın hazırladığı programı, 26 Ekim tarihinde ARD'nin tanınmış yüzü Anja Reschke sundu.

Programda, "Alman solunun en iyi dostu' olarak nitelenen PKK, nasıl oluyor da emperyalist olarak ifade edilen ABD ile birlikte çalışıyor?" diye soruldu.

PKK'nin 'ABD'yi emperyalist bir güç' olarak ifade etmesine rağmen, Suriye'de ABD ordusu ile birlikte çalıştığına dikkat çekildi.

'ABD HEPSİNİN PKK OLDUĞUNU BİLİYOR'

Programda, bölgeye göre isimler değişse dahi (YPG, DSG), tamamının PKK olduğu ve gerçeğin ABD tarafından gayet iyi bilindiği belirtildi.

PKK ile ABD arasındaki 'silah kardeşliği'nin o denli ileri gittiğine değinilirken, ABD ordusunun özel kuvvetlerinin PKK'ya ait sembolleri omuzlarına takarak basına poz verdikleri kaydedildi.

'MARKSİST DEĞİL DEMOKRATLAR'

Suriye'deki ABD kuvvetlerinin en üst düzey komuta merkezindeki isim olan General Raymond Thomas ile yapılan röportaja da yer verilen haberde, ABD'li general, IŞİD'de karşı verdiklerini iddia ettikleri mücadelede PKK ile ''müttefik' olduklarını kabul ediyor.

Bir gazetecinin, "PKK Marksist bir örgüt değil mi?" sorusunu yanıtlayan ABD'li general, PKK üst düzey yöneticileri ile yaptıkları toplantıda kendilerine yeni bir isim almalarını önerdiğini söyleyerek, "Ben onlara Marksist değil, demokrat diyorum" ifadesini kullandı.

'CEPHEDE, FARK SİLİKLEŞİYOR'

Suriye'deki Amerikan ordusu sözcüsü Ryan Dillon ise kendisiyle yapılan röportajda, "Hangi silahları Kürtlere verdiniz?" sorusunu, "hemen her şeyi" diye yanıtlıyor.
ABD'nin Suriye'deki ordu sözcüsü Dillon, PKK'nin 'solcu' bir örgüt olmasının önem taşımadığını, çünkü 'cephede farkın silikleştiğini' ifade ediyor.

Programda, 'Düşmanımın düşmanı dostumdur' yaklaşımının hem ABD hem de PKK açısından benimsendiğinin altı çizilirken, Alman solunun da 'bu çelişkiye'' göz yummasına dikkat çekildi.

'ALMAN SOLU, PKK-ABD İŞBİRLİĞİNİ GÖRMEZDEN GELİYOR'

En son olarak bir yürüyüşte PKK'ya destek veren Alman solcularına mikrofon uzatılan programda, PKK'nin anti-emperyalist söylemi ile emperyalist ABD arasındaki işbirliği soruluyor.

Kendilerine bu soru yöneltilen Alman solcularının, sözü geçen ilişkiyi kabul etmelerine rağmen PKK'yi anti-emperyalist bir örgüt olarak kabul etmelerine dikkat çekiliyor.

Kaynak: Sputnik

Editör: TE Bilişim