Gazete Emek-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD ziyareti sırasında ABD Başkanı Donald Trump ve Cumhuriyetçi senatörlere izlettiği 'Türkiye'nin Suriye'de teröre karşı savaşı' konulu videonun senatörler tarafından 'inandırıcı bulunmadığı' iddia edildi. Türkiye'nin Suriye'deki operasyonuna ağır eleştiriler yönelten senatörlerden Lindsey Graham'ın video bittiğinde Erdoğan'a "Kürtlere de sizin yaptığınızla ilgili bir tane hazırlatmamı mı istiyorsunuz?" dediği belirtildi.

Axios haber sitesinin haberine göre; Cumhuriyetçi senatörler, Trump ve Erdoğan arasında geçen toplantının arka planı anlatıldı. Erdoğan'ın dün toplantı sırasında izletildiğini açıkladığı 'Türkiye'nin teröre karşı savaşı' konulu videonun senatörler tarafından nasıl karşılandığı aktarılan haberde Graham'ın Erdoğan'a "Kürtlere de sizin yaptığınızla ilgili bir tane yaptırmamı mı istiyorsunuz?" sorusunu sorduğu belirtildi.

Toplantı ile konuşan 4 kaynağa göre Erdoğan ve Graham videonun ardından Türkiye'nin Suriye'deki operasyonuna yönelik bir tartışma yaşadı. Odada bulunan bir kaynak, Erdoğan'ın Graham'ın operasyondan bahsederken 'işgal' kelimesini kullanmasına itiraz ettiğini söylerken Graham'ın da Türkiye'nin IŞİD'le mücadele ettiğine karşı çıktığını aktardı.

Axios'un haberinde ABD'li kaynaklarca doğrulanan tartışma konusunda başvurulan Türk kaynaklardan yanıt alınamadığı belirtildi. Senatör Graham ise Erdoğan'la tartıştığını doğruladı ve "Türkiye'nin IŞİD'i yok etmek için daha çok şey yaptığı anlatımını reddettim ve Türkiye'ye çoğunluğu Kürt olan 10 bin Suriye Demokratik Güçleri savaşçısının IŞİD'le mücadele ederken öldüğünü ya da yaralandığını söyledim. ABD'nin onları unutmayacağını ve terk etmeyeceğini vurguladım" dedi.

Editör: TE Bilişim