Gazete Emek- ABD’nin Suriye’den çekileceğine dair kararına ülkelerden de tepkiler geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada "ABD’nin Suriye’den çekilme kararı sonrasında, ülkede siyasi çözüme ulaşma olasılığı arttı" denildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova da düzenlediği basın toplantısında, ABD’nin bölgedeki askeri varlığını eleştirerek, “Fırat’ın doğusu boyunca Türkiye-Suriye sınırındaki gerginlik, ABD’nin buradaki yasa dışı askeri varlığı yüzünden hızlı bir şekilde tırmanabilir. ABD’nin varlığı, Suriye krizinin çözümü önünde duran bir engele dönüşüyor” dedi.

Rusya Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkan Yardımcısı Frants Klintseviç ise ABD’nin Suriye’den tümüyle çekileceğine inanmadıklarını söyledi.

"MİLİTANLAR AFGANİSTAN'A GÖNDERİLDİ"

Kararı Rus haber ajansı RİA Novosti’ye değerlendiren Klintseviç, “ABD’nin Suriye’den tümüyle çekileceğine inanmıyoruz. ABD, özel kuvvetlerini ve hava güçlerini Suriye’de bırakacaktır” diye konuştu.

Klintseviç, Suriye’deki çok sayıda militanın ABD tarafından Afganistan’a sevk edildiğini öne sürerek, “Demek ki Afganistan artık ana hedef olacak. Bunun yanı sıra Afganistan üzerinden Orta Asya’yı da etkilemek isteyeceklerdir” dedi.

NETANYAHU: ABD BİZİ ÖNCEDEN BİLGİLENDİRDİ

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Suriye'den çekilme konusunda hafta başında kendilerini bilgilendirdiğini söyledi. Netahyahu, kendini savunmaya devam edeceğini açıkladı.

Editör: TE Bilişim