Gazete Emek- Suriye Temsilcisi Jeffrey 'PKK ile YPG'yi aynı görmüyoruz' derken, KNK 'Bu karar kirli pazarlıklar sonucu alınmıştır' dedi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Suriye Temsilcisi James Jeffrey, KCK Yürütme Konseyi üyeleri Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Duran Kalkan için ödül konmasıyla ilgili olarak "PKK’li üç ismin aranması konusunda Türkiye’ye haber verdik. PKK bizim için terörist bir örgüttür. YPG konusunda aynı düşünmüyoruz. IŞİD ile mücadele konusunda YPG, Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD) bir parçası ancak Türkiye’ye tehdit oluşturmayacak şekilde hareket etmelerini sağlıyoruz” dedi.

ABD Murat Karayılan için 5, Cemil Bayık için 4, Duran Kalkan için 3 milyon dolar ödül konduğunu açıklamıştı. 


KNK'DEN ABD'YE TEPKİ

Öte yandan Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) ABD'nin üç isme para ödülü koymasına tepki göstererek, bu tutumun hiçbir şekilde kabul edilmeyeceğini ifade etti.

Açıklamada, "Bu karar kirli pazarlıklar sonucu alınmıştır. ABD kendine göre Kürtleri iyi Kürtler ve kötü Kürtler olarak ikiye ayırıyor. Saddam rejimi, İran rejimi ve DAİŞ karşısında direnen Kürtleri iyi Kürt olarak nitelendiriyor. Türkiye devleti karşısında direnen Kürtleri ise de kötü Kürtler olarak görüyor. Ancak Kürdistan’ın her parçasındaki direniş işgal karşısındaki özgürlük direnişidir" denildi. 


Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim