Gazeteemek- İdlip'ye yönelik saldırının ardından Rusya ve ABD'den Suriye'ye yönelik önemli açıklamalar gelmeye devam ediyor. 

ABD Başkanı Trump saldırının hemen ardından yaptığı açıklamada Suriye politikalarının müsebibi olarak önce başkan Obama'yı göstermişti. Trump daha sonra ise Suriye'ye yönelik askeri seçeneğin masada olduğunu açıkladı. 


Beyaz Saray'dan yapılan üst üste açıklamalara bir yenisini ise Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ekledi. Tillerson, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrovla bir telefon görüşmesi yaptı. 


Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'le yapılacak görüşme öncesinde konuşan Tillerson, “Kimyasal saldırının arkasında Esad’ın olduğundan şüphemiz yok. bu bilgilerimizi destekleyen deliller var” diye ifade etti.

“ABD, Suriye’de rejimi değiştirme çalışmasına önayak olacak mı?” şeklindeki bir soruya ise Tillerson, “Bu adımlar konusunda çalışma aşamasındayız” dedi.

Esad’ın Suriye’nin geleceğinde yeri olmadığını savunan Tillerson, “Rusya’nın Esad’a desteğini dikkatlice gözden geçirmesi çok önemli” dedi. 


Kaynak: DHA

Editör: TE Bilişim