Gazete Emek-  Avrupa Parlementosu’nun “Türkiye askerlerini Afrin’den çeksin” talebine Ankara’dan tepki geldi

Avrupa Birliği’nin (AB) yürütme organı olan AP’de tüm siyasi grupların desteğiyle oylanan Zeytin Dalı Harekatı karşıtı öneri kabul edildi. Kararda, Türkiye’nin askerlerini bölgeden çekmesi istendi. Söz konusu karar, henüz taslakken de kabul edileceği biliniyordu.

Oylama öncesi konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Boşuna heveslenmeyin, işimiz bitmeden oradan çıkmayacağız bunu bilesiniz” dedi.

Türkiye’nin ‘şamar oğlanı’ olmadığını, kendi iradesini kullandığını aktaran Erdoğan, şöyle devam etti:

 “Avrupa Parlamentosu’nda Afrin ile alakalı olarak bizim oradaki harekatı durdurmamız isteniyormuş vesaire… Genişlemeden sorumlu bayan var. O da böyle arzuda bulunmuş. (…) 3 buçuk milyon Suriyeli ülkemde misafir ediliyor. Ey Avrupa Parlamentosu, sen hangi yükü aldın da şimdi böyle söylüyorsun? Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye’ye söyleyecek hiçbir sözü yoktur. Bu sözlerin hepsi de bir kulağımızdan girer öbür kulağımızdan çıkar.”

‘Cahilce ve vizyonsuz’

Karardan sonra konuşan AB Bakanı Ömer Çelik, çıkan kararın şaşırtıcı olmadığını belirtti.

Çelik, kararda harekattan “Suriye’deki hassas dengeleri daha zora sokacak, çatışmaya yeni çatışma ekleyecek bir girişimdir” dendiğini anımsatarak “AP’nin son birkaç yılda altına imza attığı en vizyonsuz kararlardan bir tanesi bu” diye konuştu.

Bakan, kararı ‘cahilce’ olarak da tanımladı.

Kaynak: Diken

Editör: TE Bilişim