Gazete Emek- Neçirvan Barzani, Haşdi Şabi taraftarlarının ABD’nin Bağdat Büyükelçiliği’ne yönelik saldırsıyla ilgili bir açıklama yayımladı.

Büyükelçiliğe saldırıyı tehlikeli bir gelişme olarak nitelendiren Neçirvan Barzani “Sivil gösteri ve toplantılar anayasal bir haktır. Fakat büyükelçilik ve diplomatik temsilcilere karşı şiddete yönelme, saldırma ve sorumsuzca yaklaşımlar çok tehlikeli gelişmelerdir” dedi.

Barzani, “ABD’nin Bağdat Büyükelçiliği’ne yönelik saldırı ve akabinde yaşanan gelişmeleri endişe ile izliyoruz . Tümüyle kabul edilemez olan bu durum Irak’ın çıkarlarını da tehlikeye atmaktadır” ifadelerini kullandı.

ABD’nin El-Kaide ile DAİŞ terörüne karşı mücadelede Irak ve Kürdistan Bölgesi’nin en temel müttefiklerinden biri olduğunu vurgulayan Neçirvan Barzani, DAİŞ terörü tehdidine karşı mücadele ve çıkarların korunması için Irak ve Kürdistan Bölgesi’nin hala ABD ve  Uluslararası Koalisyon’un desteğine ihtiyacının olduğunu dile getirdi.

Neçirvan Barzani Iraklı yetkililere seslenerek, “Diplomatik temsilciler Irak’ın misafirleridir. Korunmalı ve saygı duyulmalıdır. Yetkili kişilerden görevlerini yerine getirmelerini, elçilik, yabancı kurum ve diplomatik temsilcilere yönelik saldırılara izin vermemelerini talep ediyorum” diye konuştu.


Kaynak: K24

Editör: TE Bilişim