Gazete Emek- Irak Kürdistan Bölge Yönetimi Başkanlığı'nı yaptığı açıklama ile bırak Mesud Barzani, Heşdi Şabi'ye ilişkin konuştu. 

Mesud Barzani, Haşdi Şabi tarafından vahşi bir şeklide öldürülen Kürdistan Tv kameramanı Erkan Şerif için taziye mesajı yayınladı.

Erkan Şerif’in ailesi, bütün Kürdistan gazetecileri ve Kurdistan Tv çalışanlarına baş sağlığı dileyen Barzani şunları söyledi: ”Gazeteci Erkan Şerif’in şehit edilmesi Haşdi Şabi’nin silah zoruyla ve haksız bir şekilde tartışmalı Kürdistani bölgelerde kendini kabul ettirmenin ve şovenist kültürün çok net bir göstergesidir. Hiç bir şekilde özgür düşünceye ve halkın yaşamına inançları ve saygıları yoktur. Erkan Şerif’in şehit edilmesi ve bu bölgedeki Kürdistanlılara uygulanan şiddet ve zalimliklerin sorumlusu yasadışı olarak bölgede kendilerini kabul ettirmeye çalışan güçlerdir.

Gazeteci şehit Erkan Şerif’in ailesine, bütün Kürdistan gazetecilerine ve Kürdistan Tv çalışanlarına baş sağlığı diliyorum.”

Kürdistan Tv kameramanı Erkan Şerif, Dakuk ilçesindeki evinde Haşdi Şabi güçleri tarafından çok vahşi bir şekilde öldürülmüştü.

Editör: TE Bilişim