Gazete Emek- İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen 50’inci Dünya Ekonomik Forumu’nun ikinci gününde Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, ABD Başkanı Donald Trump İle görüştü.

Görüşmede Irak ve Kürdistan Bölgesi’ndeki gelişmelerin yanı sıra bölgede yaşana güncel gelişmeler ele alındı.

Toplantının basına açık bölümünde iki lider gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 Neçirvan Barzani, “Davos’ta bir araya geldiğimiz bu vesile ile size teşekkür ederim. Biz önemli ortaklarız. Başkanlığınız ve desteklerinizden dolayı teşekkürler, birlikte IŞİD’i yendik. Kürdistan halkı adına desteklerinizden dolayı size şükranlarımızı sunuyoruz “dedi.

Donald Trump ise, “Kürdistan Başkanı Barzani ile bir arada olmanın mutluluğu içerisindeyim. Biz uzun zamandır bir araya gelmeyi planlıyorduk. Birlikte iyi işlere imza attık” diye konuştu.

Rojava’daki ABD güçlerinin varlığına ilişkin de konuşan Trump, “ Suriye’nin sınır bölgelerinde varlığımız söz konusu, güvenli bölge olarak adlandırılan bölgede Türkiye ile çok iyi işler yaptık. Şahsen ben bu durumu önemli görüyorum. Biz bölgedeki petrolün güvenliğini gayet iyi koruyoruz” ifadesini kullandı.

Rojava’da tutuklu bulunan IŞİD mensuplarının durumuna da değerlendiren Trump, “Biz IŞİD hilafetini yüzde yüz yok ettik. Çok ilginç bir bölge” diye belirtti.

Kaynak: Rudaw
 

Editör: TE Bilişim