Gazete Emek- Irak Kürdistan bölgesi eski Başkanı Mesud Barzani, İran’ın, Doğu Kürdistanlı (Rojhılat) Kürdistan Demokrat Partisi’nin (HDK) Erbil’in Koye ilçesindeki karargahına yönelik saldırısıyla ilgili “Tüm taraflara sesleniyorum; Kürt sorunu şiddet, öldürme ve bombardımanla çözülmez” dedi.

Barzani, İran’ın, Doğu Kürdistanlı HDK Erbil’in Koye ilçesindeki karargahına yönelik saldırısıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamasında söz konusu saldırıdan duyduğu üzüntüyü dile getiren Barzani, “İran İslam Cumhuriyeti’nin HDK’nin Koye’deki karargahına düzenlediği füze saldırısı ve bombardımanda birçok can kaybı ve maddi zararın meydana gelmesinden dolayı derin bir üzüntü duydum” ifadelerini kullandı.

Saldırıyı kınadığını belirten Barzani, şunları kaydetti:

“Saldırıyı kınıyorum. Şehit ailelelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum.

Tüm taraflara, Kürdistan Bölgesi topraklarının kaos ve kargaşa alanına dönüştürülmemesi çağrısında bulunuyorum. Kürdistan Bölgesi’nin bizzat üzerindeki tehdit ve tehlikeler devam ediyor.

Yine tüm taraflara; Kürt halkının sorunlarının şiddet, öldürme ve bombardımanla değil, tüm sorunların barışçıl yol ve yöntemlerle çözülebileceğini belirtmek istiyorum.”

Bugün HDK’nin Koye’deki karargahına 10 roketle saldırı düzenlenirken, İran Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP-İ) merkez binası da hedef oldu.

Sivil yerleşimler de saldırıdan zarar gördü.

Saldırıda HDK’nin üst düzey yetkililerinden hayatını kaybeden ve yaralananlar oldu. Olay, HDK’nin 6 ayda bir yapılan toplantısı sırasında oldu.

Resmi olmayan rakamlara göre saldırıda 14 kişi şehit düştü, 40 dolayında kişi de yaralandı.

Kaynak: K24

Editör: TE Bilişim