Gazete Emek- Irak Kürdistan Bölgesi eski başkanı ve KDP Başkanı Mesud Barzani ABD'de yayın yapan Newsveek dergisine röportaj verdi. Barzani, "Kürtlerin tek yanlışı referandumun daha erken yapılmamış olmasıdır” diye konuştu.
 
Mesud Barzani, ABD’de yayın yapan Newsweek dergisine verdiği röportajda, Irak'ın kararlarının İran tarafından verildiğini belirtti.
 
Barzani, “İran öncülüğünde yapılan Kerkük'ü ele geçirme operasyonunun, İngiltere ve ABD’li yetkililerin bilgisi dahilinde gerçekleştirildiğini” belirtti.
 
Kürtlerin, mümkün mertebe Irak ordusu ile çatışmalara girmekten kaçındığını vurgulayan Barzani, “Amerika ile uluslararası toplum, Erbil ile Bağdat arasında askeri çatışmanın yaşanmasına engel olabiliyor. Savaş yaşanırsa belli ki onlar tarafından yeşil ışık yakılmıştır” ifadesini kullandı.
 
Barzani, hiçbir girişimin Kürdistan Bölgesi'nin idaresinin dışındaki Kürdistani bölgelerin kimliğini değiştiremeyeceğini kaydetti.
 
Referandum kararının 2014'ün ortasında Kürdistan'daki siyasi partiler ve Kürdistan Parlamentosu tarafından verildiğini hatırlatan Barzani, “IŞİD'le savaştan dolayı o dönem yapılamamıştı. Kürtlerin tek yanlışı referandumun daha erken yapılmamış olmasıdır” diye konuştu.
 
Barzani, referandumdan sonra bazı engeller ortaya çıkmasına rağmen, referandumun Kürt milletinin geleceğini garanti altına aldığına inandığını söyledi.

Editör: TE Bilişim