Gazete Emek-Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKYB) tarafından 25 Eylül'de yapılması planlanan bağımsızlık referandumu ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Türkiye, İran, Irak ve Suriye'nin karşı çıktığı bağımsızlık referandumuna ABD'nin de erteleme talebi olmuştu. Mesud Barzani ise bu tartışmaların ardından ilk kez konuştu . 

Rudaw’ın haberine göre Başkan Mesud Barzani, Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) 71’inci kuruluş yıldönümü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.


25 Eylül’de yapılacağı ilan edilen bağımsızlık referandumunun ertelenmesi için hem ABD’den hem de Irak’taki farklı gruplardan çağrılar gelirken Barzani, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Şimdiye kadar gösterdiğimiz direniş, geleceğimize yönelik atılan adımlardır. Kürt halkının doğal haklarını elde etmesi için bu adımlar bize güç katacaktır. Şehitlerimizin dökülen kanına ve verilen bedellere karşı göstereceğimiz en büyük vefa, Kürdistan’ın bağımsızlığıdır. KDP’nin en büyük amacı; Kürdistan’ın bağımsızlığı, barış ve birlikte yaşamdır. Bu yolda kurban vermeye de hazırdır. Tüm KDP üyesi ve taraftarlarından Kürdistan halkı ile birlikte omuz omuza Kürdistan’ın bağımsızlığı için referendum sürecini desteklemesini talep ediyorum. Kürdistan halkının önünde bağımsızlıktan başka bir yol yoktur. Bağımsızlık yeni soykırımların yaşanmaması, barış ve gelişmeye kavuşmak içindir.”

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim